понеділок, 08 квітня 2013 07:15

Селяни зібрали гроші на ремонт водогону

У селі Сокілець Немирівського району вмикають воду тричі на тиждень по кілька годин на день. Старий водогін не витримує напору й постійно прориває.

— На моїй вулиці Надбужна взагалі два роки води немає. Там такі діряві труби, що нема смислу пускати воду, бо вся уходить в землю, — каже 49-річний депутат сільради Андрій Половінкін. — Ходимо до общої криниці. 50 років назад її построїли вскладчину. З неї набираємо в бідони й возимо на санках і тєлєжках. Тільки який сніг чи дощ, підставляємо під ринви бочки, відра, баняки. Талою водою стіраємо і господарство обходимо.

Селяни збираються відремонтувати водогін власноруч. Кілька разів зверталися до обласних та районних чиновників, але грошей так і не отримали.

— Місяць тому склалися по 100 гривень на технічну документацію. Орієнтовно порахували, що кожен член сім'ї має здати 700-800 гривень. Остаточні суми вирішимо на зборах, бо буде несправедливо, якщо виставити одну суму з двору, в якому живе одна бабка, а в другому — велика родина з трьома коровами, — додає сільський голова.

У селі 300 абонентів. Хто має лічильник, за кубометр води платить 6 грн, без лічильника — 10 грн щомісяця.

— Треба добитися, щоб усі поставили лічильники. Є багато хитреньких, які городи поливають. У нас такі скважини, що за день можна взяти зо 30 "кубів" води і всьо, — каже 56-річний Леонід Москалюк. — Один господар викопав три скважини, й у жодній води нема. Криниці висихають.

Ремонтувати постійні прориви допомагають місцеві підприємці. На ремонти витратили понад 50 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Селяни зібрали гроші на ремонт водогону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути