четвер, 14 січня 2010 20:31

По м"ясо вінничани їздять у райцентри

"Перед святками кіло філєйки у Вінниці по 60 гривень було, — каже вінничанка Галина Кухар, 56 років. — А шо того кіла м"яса на сім"ю? Говядіна по 45 була".

Знайомі Галини торгують м"ясом на Центральному ринку, порадили з"їздити у Гнівань Тиврівського району.

— Мене увєряли, що там кіло м"яса на 10–15 гривень дешевше, ніж тут, то я взяла й рискнула. Раненько сіла на електричку, вона для мене безкоштовна, як пенсіонерці. Вийшла в тому Гнівані, а куда йти, не знаю. Люди підказали, як добратися до центру, розказали, де в них павільйон. Коли зайшла, очам не вірила. Свинина без костєй по 45 гривень, філєйка — 48, а говядіна по 35–38 гривень за кіло. Я здуру взяла аж п"ять кілограмів м"яса, ледь доперла до елекрички.

Подружжя Хоменків із Вінниці на Гніванський ринок їздить двічі на місяць. Беруть сусідів, які теж там скуповуються.

— Їдемо машиною, набираємо по 5–6 кілограмів м"яса. Навіть із витратами на дорогу виходить дешевше, ніж купити його у Вінниці, — розповідає Валентина Хоменко. — В мене сім"я велика, четверо хлопців, за два тижні м"ясо з"їдаємо. Щоб було трохи дешевше, в машину беремо сусідів. Вони нам вертають гроші за дорогу, беремо так само, як на автобусі. Кілька разів їздила електричкою, та для мене вона невигідна, бо приїжджає рано-вранці, а наступна лише після обіду. Півдня треба тинятися по місту. Машиною вправляємося за 2 години.

М"ясний павільйон у Гнівані працює щодня, у суботу великий виїзний базар. У селян по дорозі Хоменки купують моркву, буряк і картоплю.

— Останній раз брали велику картоплю по 2,5 гривні за кілограм, на базарах у Вінниці кіло коштує 3–3,5. І це не то що там треба знати до кого їхати, стаємо під любим двором у селі. Питаємо, чи нема на продаж бараболі, вони або продадуть, або підкажуть, у кого купити. Так само можна дешево взяти молока і сиру. Я постійно беру в жінки трилітрову банку молока по 8 гривень, кіло сиру 16 гривень, слівки — 12, домашні яйця — 15. У Вінниці ці продукти значно дорожчі.

За місце треба заплатити 200 гривень, а в райцентрах за нього платять до 10 гривень

Продавці погоджуються, що ціна на м"ясо у Вінниці вища, ніж у райцентрах. Пояснюють це високою платою за місце.

— За місце в м"ясному павільйоні на ринку "Урожай" треба заплатити 200 гривень, а в райцентрах за нього платять до 10 гривень, — каже продавець ринку. — Нам же ці гроші треба відбити, тому м"ясо в обласному центрі й дорожче.

Зараз ви читаєте новину «По м"ясо вінничани їздять у райцентри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути