четвер, 02 грудня 2010 19:24

Петро Бровко подарував дружині кав'ярню

Автор: фото надане Ларисою Андронюк
  Мер Могилева-Подільського Петро Бровко з дружиною Ларисою Андронюк
Мер Могилева-Подільського Петро Бровко з дружиною Ларисою Андронюк

"ГПУ" дізнавалася, чим займаються дружини мерів райцентрів Вінниччини.

40-річна Лариса Андронюк живе з мером Могилева-Подільського 50-річним Петром Бровком понад 10 років у цивільному шлюбі. Мають спільну доньку — 4-річну Дарину.

— Недавно переїхали у великий двоповерховий будинок у районі таможні в Могилеві-Подільському, — каже Лариса. — Чоловік побудував його за власним проектом. "Родзинкою" є дерев'яні сходи ручної роботи. Такі ж двері. Раніше жили в значно меншому будинку, він неподалік. Плануємо його віддати родині старшої доньки Христини. По дому дуже багато допомагає моя мама Галина Василівна. Вона також займається квітами. У будинку двічі на тиждень прибирає знайома. А от на кухню не допускаю нікого. Чоловік найбільше любить сало з часником та італійську страву "прошуто крудо". Це в'ялена свинина, нарізана тоненькими ломтиками.

У центрі міста Ларисі належать готель "Смарагд" та кав'ярня "Маестро". Бізнес веде сама.

— Кав'ярня — недавній подарунок чоловіка. Вона зроблена в австрійському стилі, всередині багато дерева, є внутрішній дворик. Я мовчу про ціну, бо це кількасот тисяч доларів. У містечку нічого подібного немає. Тричі на тиждень збираємося всією родиною повечеряти, попити каву. Взагалі родина в нас дуже дружна.

Машини Лариса не має, їздить із чоловіком позашляховиком "мерседес".

— Подарунки Петро робить майже щодня. В нас немає такого, що треба чекати дати, аби отримати подарунок. Якщо мені щось подобається — кажу, а чоловік купує. Маю дві норкові шуби — довгу й коротку, прикраси з діамантами.

Дружина мера Калинівки — Ольга Шамалюк, 40 років, викладає українську мову та літературу в місцевій школі №1. Вона молодша за чоловіка Анатолія Васильовича на сім років.

Познайомилися під час танцю на весіллі у родичів, коли Ользі було 14 років. Одружилися через три роки. Разом уже 23 роки.

— Колеги трохи заздрили, особливо ті, хто голосував за іншого кандидата. Відчувалася нещирість у словах. Ще не було результатів, а вони вже вітають, — каже.

Після оголошення офіційних результатів Ольга Шамалюк із донькою подарувала чоловікові записник та сорочку із запонками.

Двоповерховий будинок господиня доглядає сама. По господарству допомагає донька Аліна, 13 років.

— Дуже багато маю вазонів, вирощую квіти. У дворі займаюся ландшафтним дизайном. Поставила декоративних жабок та лелек. Зробила штучну річечку.

Подружжя їздить купувати одяг до вінницького торгового центру "Жовтень" та Центрального універмагу.

— Чоловік на себе багато грошей не витрачає. Але постійно радиться, яку сорочку та костюм одягнути.

Дружина міського голови Липовця — Любов Майданюк, 49 років, викладає математику в місцевій школі.

— Колеги трохи співчували, як Миколу Івановича обрали мером. Кажуть: "Чоловіка вдома не побачиш", — пояснює. — Він о сьомій виходить, а приходить інколи і у дев'ять вечора.

Любов Майданюк каже, що пишається чоловіком. Самотужки він збудував і облаштував будинок. Родина тримає свиней, курей та кролів. Обробляють десь 1 га землі.

На свята разом готують страви. Обов'язково ріжуть порося. Мають коптильню. Хатню роботу дружина виконує сама. Біля будинку доглядає сад.

— Квіти вирощую від ранньої весни до пізньої осені. Люблю в'язати. Зараз навіть не полічу, скільки светрів Миколі виплела, — говорить Любов Іванівна. — Він одягає їх до джинсів.

Гардероб оновлює з чоловіком. Його бере із собою як порадника.

Дружина мера Тульчина 51-річна Валентина Весняна — методист районного будинку культури. Родом з Вінниці. Познайомилася з чоловіком Валерієм у Тульчинському училищі культури. Вчилися на одному курсі режисерського факультету.

На дачі чоловік відповідає за всі городні культури, за дерева, а дружина — за квіти.

— На вечірки, прийоми з Валерієм не ходжу. Не люблю цього. У мене на роботі свят вистачає, — всміхається. — Люблю усамітнитися з  дітьми, коли приїжджають. Щодо гардеробу, то в чоловіка більше речей, бо вони йому по статусу необхідні. Але зайвого немає. Стилістом по одягу у Валерія є наш зять.

Людмила Червонецька має власний медичний центр

Серед керівників райцентрів Вінниччини — єдина жінка Людмила Червонецька, 46 років. Вона селищний голова Тростянця.

Окрім основної роботи, Червонецька працює на чверть ставки невропатологом у райлікарні. Також приймає пацієнтів як лікар-невропатолог у власному медичному центрі. Чоловік Віктор — бізнесмен. Мають двох дітей — 25-річного сина і доньку-дев'ятикласницю.

Дружина мера Козятина 42-річна Ольга Гвелесіані очолює районне відділення "Укрсиббанку". Дружина мера Хмільника 51-річна Валентина Грушко працює вчителем англійської мови школи №4.

43-річна Світлана Кульбаба, дружина мера Ямполя, директор найбільшої в районі школи №2. За освітою — учитель української мови.

52-річна дружина мера Шаргорода Ганна Жмурко працює оператором комп'ютерного набору в місцевій райдержадміністрації. 55-річна Ольга Яременко — дружина мера Іллінців — на пенсії. Дружина мера Погребища 47-річна Марина Білик працює майстром молочного цеху на місцевому маслосирзаводі.

Мери Бара та Гайсина відмовилися розповідати, чим займаються їхні дружини.

Зараз ви читаєте новину «Петро Бровко подарував дружині кав'ярню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути