Ексклюзиви
вівторок, 10 червня 2008 15:22

Перевізники відмовляються безкоштовно возити пільговиків

У понеділок громадський транспорт не поїхав у село Судилків Шепетівського району на Хмельниччині. Автобуси розверталися в межах Шепетівки, не доїжджаючи три зупинки до кінцевої. Від місцевої влади вони не отримують відшкодування за перевезення селян-пільговиків, кажуть перевізники.

— Уже п"ять місяців возимо пільговиків за свої кошти. Субвенції отримали тільки в травні. Ми не можемо своєчасно виплатити заробітну плату водіям. Вони відмовляються працювати, — зазначає власниця приватних автобусів Лариса Чертовських, 65 років.

21 травня пенсіонери Судилкова перекрили рух транспорту, вимагаючи скасування обмежень на пільгові перевезення з 9.00 до 16.00. Депутати міськради проголосували за безплатний проїзд пільговиків у будь-який час.

— Рішення прийняли на амбіціях, — стверджує перевізник.

У Шепетівці за пільгові перевезення на друге півріччя передбачено 219 тис. грн при потребі на рік до 6 млн грн. Міськвиконком пропонує виділені кошти віддати одному з перевізників, що погодиться возити пільговиків. Усі 10 підприємців відмовилися.

— Голова Шепетівської райадміністрації запропонував рейс "Судилків-Залізничний вокзал" забрати у міста, — повідомив мер Шепетівки Святослав Шпільченко. — Автобуси мають заїжджати на автовокзал. Там продаватимуть пільговикам квитки.

Зараз ви читаєте новину «Перевізники відмовляються безкоштовно возити пільговиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути