вівторок, 12 серпня 2008 18:26

Переліт футболістів до Туреччини оплатили батьки

12-річні вихованці дитячої юнацько-спортивної школи "Нива" виграли міжнародний турнір із футболу в Туреччині. Цього сезону в чемпіонаті України вінничани посіли друге місце й отримали запрошення до Стамбула.

— Відразу по прильоту в аеропорту нас зустріло телебачення, — розповідає тренер дитячої команди, 55-річний Валерій Базалицький. — Усіх нагодували й поселили в готель на березі моря. Дорогою в автобусі діти співали "Ще не вмерла Україна". Турки були в захваті.

У турнірі брали участь вісім команд. "Нива" виступала під прапором збірної України. У семи матчах здобула шість перемог, поступившись лише німцям. А збірні Македонії та Туреччини наші футболісти розгромили з рахунком 10:0 і 9:0 відповідно. Загальна статистика забитих і пропущених м"ячів — 36:6. Українці завоювали перше місце, Німеччина й Ірак відповідно друге й третє.

В українській футбольній команді виступала 14-річна Дар"я. Це була умова турніру — кожна команда мала привезти дівчину.

— Онук Тимофій поїхав і онучка Даша, — радіє їхній дідусь 61-річній Андрій Бондарчук. — Хоч Даша і старша на 2 роки від хлопців, але її узяли з собою. Вона навіть в одному з матчів забила гол.

Участь вінницької команди в турнірі була під загрозою. Турки зобов"язалися повністю оплатити перебування наших футболістів. Висунули одну умову: заплатіть за переліт. Батьки мусили власними коштами оплатити проїзд дітей у Стамбул по 2,5 тисячі гривень.

Зараз ви читаєте новину «Переліт футболістів до Туреччини оплатили батьки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути