Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2008 16:27

Одноденні свідоцтва про шлюб видаватимуть у трамваях

Автор: фото надане Вінницьким управлінням молоді та туризму
  Торік у День закоханих вінницькі студенти-політехівці 20-річна Сніжана Прокопчук та 21-річний Віталій Іванчик взяли участь у конкурсі на найдовший поцілунок. Вони цілувалися близько 10 хвилин, але призу не виграли. Через чотири місяці одружилися
Торік у День закоханих вінницькі студенти-політехівці 20-річна Сніжана Прокопчук та 21-річний Віталій Іванчик взяли участь у конкурсі на найдовший поцілунок. Вони цілувалися близько 10 хвилин, але призу не виграли. Через чотири місяці одружилися

"У День закоханих будемо возити пари у спеціальному трамваї зі столиками, — розповідає начальник Вінницького міського управління молоді та туризму 34-річний Руслан Анфілов. — Студентам у трамваї видаватимуть одноденні свідоцтва про одруження. Воно не має юридичної сили. Це — прикол. Літні люди називають таку реєстрацію аморальною, а от молодим подобається".

Другий рік у День святого Валентина 14 лютого вінничан запрошують освідчитися в коханні. Пари катаються в екскурсійному трамваї. Оголошення про графік його руху  розвісили у навчальних закладах міста. На пропозицію відгукуються переважно студенти.

Торік в освідченні брали участь дві немолоді пари. Одна з них святкувала 30-річчя подружнього життя.

— Для жінки таке освідчення стало справжнім сюрпризом, — каже Руслан Анфілов. — Вона була дуже щаслива. Подружжя тоді перемогло в конкурсі "Як ми знаємо одне одного". Від спонсора виграли вечерю на двох у ресторані.

У кожному університеті в День закоханих організовують "студентські РАЦСи" — комітети, що реєструватимуть тимчасові шлюби. "РАЦС" видає свідоцтво про шлюб — схоже на державне, але без печатки.

— Торік у нас півгрупи шлюби так реєстрували, — згадує студент третього курсу Вінницького педуніверситету 21-річний Роман Кармалюк. — Увечері десять весіль  празновали. А протягом року шість пар із них одружилися по-справжньому. Цього року запросив дівчину з політеху, вона мені дуже подобається. Хочу зізнатись їй у коханні в трамваї, але розписуватись не буду. Кажуть, у високосний рік не можна.

14 лютого в міському РАЦСі шлюб офіційно зареєструють три пари. Торік на День закоханих одружилося майже 30 пар.

— Видно, бояться високосного року, — сміється начальник Вінницького міського рацсу 55-річна Галина Левицька. — Ми не робимо урочистої реєстрації шлюбів у будні. Може, через це ажіотажу  немає.

Трамвай за раз може взяти 20 пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «Одноденні свідоцтва про шлюб видаватимуть у трамваях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути