пʼятниця, 09 листопада 2007 07:15

Марія Потуліч мала дві вищі освіти

2 листопада в селі Станіславчик Жмеринського району вчаділа 87-річна пенсіонерка Марія Потуліч. Вона хотіла приготувати чай. Автоматика в електрочайнику не спрацювала. Коли він закипів, не вимкнувся. Сталося коротке замикання, і пластмаса почала плавитися. Бабуся в цей час спала.

— Вона до останнього працювала в школі вчителькою німецької мови в селі Сьомаки, — розповідає секретар сільради Станіславчика 50-річна Євгенія Штопко. — Мала дві освіти. Могла викладати румунську та німецьку. Понад 10 років тому вийшла на пенсію і переїхала до Станіславчика. Це велике село, тут більше магазинів, краще добиратися до Жмеринки.

Жінка жила сама. На прохання 57-річного сина Василя Романюка, який працює начальником трамвайного депо в Києві, її доглядала сусідка. Часто навідуватися до матері синові не дозволяла робота. Донька-пенсіонерка Марії Потуліч живе в Уссурійському краї Росії. На похорони приїхати не встигла.

— Для неї всі малі діти з вулиці були як рідні. Як пенсію получить, так їм цукерки купляє. Казала, що вона вже стара, а молоді радості хочеться, — каже Штопко. — Недобачала, діти їй часто гроші в магазині рахували.

Зараз ви читаєте новину «Марія Потуліч мала дві вищі освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути