четвер, 10 березня 2011 18:40

Ковбасу "Патрульну" купують для розіграшів

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Працівник ковбасного цеху Володимир Качинський знімає готову ковбасу ”Патрульну”. Її часто купують як сувенір
Працівник ковбасного цеху Володимир Качинський знімає готову ковбасу ”Патрульну”. Її часто купують як сувенір

64-річна Галина Кибенко склала перелік найкращих вінницьких гостинців. Вона родом із Вінниці, живе в Севастополі. Раз на рік приїжджає до молодшої сестри.

— Завжди везу на гостинці свіже сало. У Вінниці воно м'яке і пахне соломою, — розповідає. — Я була в багатьох містах. Але такого сала ніде не пробувала. До нього беру в майонезній баночці хрін від місцевої фабрики. Його досі роблять за радянськими гостами. Такий крепкий, що як на ложку трошки більше візьмеш, то аж дух перехоплює. Колись ми жили в районі тієї харчової фабрики. У дні, коли робився хрін, весь район ним було чути.

Онукам Галина везе каші й сухі сніданки: подушечки з шоколадом, абрикосовим джемом та згущеним молоком.

— Пакетик із тою швидкою кашею коштує 2 гривні, подушечки — 3,5 гривні. Кашу розводжу молоком чи водою. Вона дуже нєжна і хутко заварюється. Подушечки теж їмо з молоком. Пробувала знайти щось подібне в Севастополі, але або недобре було, або дороге.

Чоловік Галини замовляє вінницьку горілку "Сотку".

— Каже, що вона значно м'якша за інші, завжди тримає на якісь свята. Маємо горілку вінницького лікерного заводу, виготовлену ще 1964 року, тоді вона називалася "Столічна". Я кажу, що вона вже недобра. Чоловік говорить, наші онуки її колись дорого продадуть.

Громадянин Канади 36-річний Герольд Аманюшан три роки тому одружився з вінничанкою Аліною Марині. Цього року вперше побував у Вінниці. Як гостинець повезе додому вінницькі цукерки "Наша Ряба". Вони у формі яйця. Продаються у круглих коробках із сіном.

— Ті цукерки його просто вразили. Герольд ніяк не міг зрозуміти, як кондитери запихають усередину білок і жовток, а потім покривають їх шоколадом, — розповідає свояк Олександр. — Сподобалися йому і наші хлібокомбінатівські торти. Казав, у Канаді торти — як пластмасові. Після вечірки вони завжди залишки викидають у смітник.

Цукерки "Наша Ряба" випускають у Вінниці з 1950-х. Коробка коштує від 28 до 37 грн. Найчастіше їх замовляють на фабриці. Ласощі роблять вручну.

Три тижні тому у Вінниці почали продавати ковбасу "Патрульну". Вона зовні схожа на жезл працівників ДАІ.

— Продажі ковбаси останнім часом впали, тому вирішили створити щось оригінальне, — розповідає директор підприємства 31-річний Володимир Корчинський. — Люди сприймають ковбасу як прикол. Беруть на сувеніри, розігрують знайомих.

Кілограм коштує 40 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ковбасу "Патрульну" купують для розіграшів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути