вівторок, 30 вересня 2008 19:34

Колишнім військовим дають другу спеціальність

У рамках проекту соціальної адаптації колишніх військовослужбовців розпочинається перенавчання колишніх армійців у Вінниці, Бердичеві, Гайсині, Івано-Франківську, Кіровограді й Одесі. У понеділок урочисте відкриття курсів відбулося у Вінниці.

Військовослужбовцям і членам їх сімей запропонували навчання за п"ятьма спеціалізаціями: "Основи малого підприємництва", "Організація малого бізнесу", "Секретар керівника організацій, оператор комп"ютерного набору", "Адміністратор" і "Слюсар із ремонту автомобільної техніки". Курс триватиме три місяці.

Директор центру перепідготовки Юрій Московчук, 49 років, каже, що на бізнесменів і секретарів перенавчатимуться 50 колишніх військових. Ще одну групу з 20 чоловік сформують у Гайсині. Їх перекваліфікують на слюсарів із ремонту автомобілів.

— Цей проект вперше повністю фінансує держава, — розповідає Московчук. — 32 звільнених військових авіаторів інженерно-технічного складу пройдуть перенавчання за спецпроектами "Інженер вертольота і двигуна МІ-8" та "Інженер з авіаційного радіоелектронного обладнання МІ-8".

Перепідготовку проводитимуть фахівці Слов"янського авіаційно-технічного коледжу Національного авіаційного університету.

— Вартість навчання одного організатора малого бізнесу становить від 720 до 2 тисяч гривень, а секретаря керівника організацій та оператора комп"ютерного набору до 1240 гривень, — розказує директор центру перепідготовки.

Для колишніх військовослужбовців і тих, хто готуються до звільнення, курси безплатні. Фінансуються Міністерством оборони і за сприянням Міжнародного благодійного фонду "ЄвроАзія".

— 14 років відслужила у військовій частині механіком телефонного зв"язку, — каже вінничанка Олена Пєтухова, 53 роки. — Коли пішла з армії, два роки сиділа вдома. Навіть не знала, яку шукати роботу. Адже моя спеціальність — військова. Курси допоможуть мені добре працевлаштуватися.

Зараз ви читаєте новину «Колишнім військовим дають другу спеціальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути