Ексклюзиви
четвер, 27 січня 2011 18:30

Книжки обмінюють безкоштовно

46-річний Олександр Тодорчук із Вінниці дає книжки на обмін. Зустрічається з потенційними читачами в кав'ярнях чи на вулиці. Оголошення про свої послуги дає в місцеві газети та на інтернет-сайти.

— В основному беруть читати книжки зарубіжних письменників. Популярні детективи Дарії Донцової, "Гаррі Потер". Серед українських почали читати Марію Матіос, — розповідає Олександр. — А от класикою цікавляться мало, замовляють тільки для дітей у школу.

У домашній бібліотеці Олександр має понад 20 тис. книг. Обмінювати їх почав три роки тому, коли зрозумів, що купити все, що хотів би прочитати, — неможливо.

— Людина залишає мені свою книжку, а іншу бере в мене взамін. Або ж не приносить нічого, а забирає читати якусь із моїх і дає за це 2–5 гривень. Користуватися виданням можна 10 днів. Побачив подібне у Львові. Вирішив спробувати. Спочатку домовився у Вінниці з кількома людьми обмінятись історичними книжками. Безкоштовно прочитав одну, яку давно хотів купити, вона коштує щонайменше 500 гривень. По обміну перечитав багато каталогів зброї, садівництва, які б точно не купував.

Олександр працює менеджером у банку. Розпитує клієнтів, чи мають щось цікаве почитати:

— Я швидко перечитую книжки. Тритомного романа вистачає на тиждень, — пояснює. — Зараз читаю Дена Брауна "Ангели і демони". Обміняв її в студентки.

На зустріч до Олександра приходить в основному молодь. За місяць чоловік обмінює близько сотні книжок.

Зараз ви читаєте новину «Книжки обмінюють безкоштовно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути