середа, 08 жовтня 2008 19:21

Іван Яковенко став наймолодшим "Героєм-рятувальником"

У Вінниці підбили підсумки обласного етапу Всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року". Переможцями стали старший лейтенант служби цивільного захисту 27-річний Сергій Молокоєдов, заступник начальника оперативного відділу управління Міністерства надзвичайних ситуацій у Вінницькій області капітан Сергій Порхун, 28 років, та 15-річний Іван Яковенко із села Стражгород Теплицького району.

— Мені було приємно, що випускник нашої школи, а нині першокурсник Іллінецького сільськогосподарського технікуму був у центрі уваги, — ділиться враженнями колишній класний керівник Івана Яковенка 39-річна Ірина Даценко. — Під час нагородження переможців акції  показали фільм про Ваню. Як він — син афганця Володимира Яковенка, урятував першокласницю Мар"яну Лешик. За збігом обставин, вона теж донька воїна-афганця Степана Лешика.

6 травня близько шостої вечора Іван Яковенко йшов до магазину по хліб. Почув крик жінки: "Рятуйте мою дитину!" 7-річна Мар"янка з матір"ю прийшла до містка на річці, де два місяці тому втопився її батько. Дівчинка підсковзнулася й упала у став.

Хлопець кинувся в холодну воду в одязі, зі щойно купленим мобільним телефоном.

— Це радість і гордість для мене, — продовжує Даценко. — Знання, набуті на уроках безпеки життєдіяльності, не пройшли безслідно. Ваня надавав першу допомогу, зробив штучне дихання і повернув дівчинку до життя.

Івана Яковенка нагородили дипломом "Герой-рятувальник року", нагрудним знаком "За заслуги", подарували DVD і вручили 200 грн премії.

Сергій Порхун та Сергій Молокоєдов отримали подарунки. 17 лютого 2008 року вони врятували 69-річного вінничанина Анатолія Сольського. Чоловік провалився на Південному Бузі.

Мер Могілева-Подільського Михайло Саволюк подякував рятувальникам за допомогу під час ліквідації наслідків повені. Вручив начальнику головного управління МНС у Вінницькій області 54-річному Ігореві Рихліцькому відзнаку "Почесний громадянин міста Могилева-Подільського".

— Цю відзнаку вручаємо рідше, аніж колись звання Героя Радянського Союзу, — зазначив Саванюк.

Зараз ви читаєте новину «Іван Яковенко став наймолодшим "Героєм-рятувальником"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути