четвер, 17 червня 2010 19:09

Гімназії та ліцеї проти середнього бала атестата

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Геннадій Кузьменко: ”Багато випускників минулих років і солдати відмовилися від тестування. Готуються до звичайних іспитів у вузах. Вважають, що їх скласти легше”
Геннадій Кузьменко: ”Багато випускників минулих років і солдати відмовилися від тестування. Готуються до звичайних іспитів у вузах. Вважають, що їх скласти легше”

— Цього року явка абітурієнтів набагато менша — прийшли 89 відсотків зареєстрованих, — говорить директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко, 48 років. — Понад 80 абітурієнтів не допустили до зовнішнього оцінювання, бо забули вдома паспорт або сертифікат. Торік учитель збирав усі документи напередодні. І в день тестування строєм заводив дітей в аудиторію. А цього року все робили самостійно. Навіть добиралися до пунктів тестування. Траплялося, що спізнювалися через поломку машини.

Що робити в таких випадках?

— Потрібно взяти довідку зі СТО, що автівка, якою везли дитину на тестування, поламалася дорогою. Тоді абітурієнта запишуть на додаткову сесію. Але для реєстрації на неї обов"язково мати документ, який підтверджує вагомість причини: хвороба, стихійне лихо, смерть близьких.

Кажуть, відсутні були здебільшого випускники минулих років.

— Випускники до 2008 року можуть обирати: здавати тести або іспити в обраний вуз, якщо будуть навчатися на заочному. Це стосується і солдатів строкової служби. Вважають, що іспити складати легше.

Середній бал атестата вписуватимуть у сертифікат?

— Ні, ми даємо сертифікат і вказуємо середній бал по ЗНО. А додавати бал атестата будуть у приймальній комісії. Взагалі, ліцеї й гімназії негативно ставляться до такого нововведення. Адже рівень знань у хорошиста з ліцею іноді вище знань відмінника зі звичайної школи. Це підтверджують минулорічні дослідження. Коли школа з першими місцями по атестатах опинялася на останніх по тестуванню.

Чи багато порушень?

— Цьогоріч менше. У перший день було багато проблем із мобільними телефонами. Тому наступного дня кожен пункт тестування був забезпечений металошукачем. Запобігли 26 спробам скористатися мобільним. В одного знайшли в шкарпетці. Ще один хлопець відмовився здавати телефон. Тому склали акт і не допустили його до оцінювання.

Зараз ви читаєте новину «Гімназії та ліцеї проти середнього бала атестата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути