Ексклюзиви
четвер, 07 жовтня 2010 17:49

Екологічний будинок довго зберігає тепло

Автор: фото: Тетяна ЩЕРБАТЮК
  Працівник  підприємства ”Вінагрохім” Олександр Рижий вимащує спеціальним розчином форму під заливку пінобетонної суміші
Працівник підприємства ”Вінагрохім” Олександр Рижий вимащує спеціальним розчином форму під заливку пінобетонної суміші
У зв'язку з постійним збільшенням цін на енергоносії, пінобетонні блоки стають одним з найдешевших та найкращих енергоощадних матеріалів. Вінничанин 43-річний Володимир Марчук звів дачний будинок з пінобетонних блоків:

- Дуже швидко будувати. Це ж не цегла. І роствору менше йде на стики, бо один блок заміняє 20 цеглин. Легенький, рівненький. Будувати - одне задоволення. Але мені порадили взяти спеціалістів. Треба арматурний пояс зробити, щоб навантаження розподілялося рівномірно. Тоді не буде перекосів і тріщин.

Вінницьке товариство "Вінагрохім" випускає пінобетонні блоки з 2005 року.

- Це свого роду полегшений бетон з пористою структурою. За своїми якостями пінобетон схожий на дерево - екологічно чистий, добре тримає тепло. Але міцніший та зовсім не горить. Завдяки високому термічному опору будівлі з пінобетону здатні акумулювати тепло, що при експлуатації дозволяє зменшити витрати на опалення на 25?"30 відсотків, - розповідає директор "Вінагрохіму" Віталій Кудлаєнко, 26 років. - Виготовляється він з піску, цементу та піноутворювача. Його навіть в домашніх умовах можна зробити. Тим більше, що він не підлягає обов'язковій сертифікації, як цегла чи газобетон.

Замість цього при виготовленні пінобетону складають протокол випробувань. Тим підтверджують дотримання технологій.

- Для покращення характеристик ми додаємо поліпропіленове волокно. Воно зв'язує бетон. Завдяки цьому він не лопається і не кришиться, - продовжує Віталій. - Виготовляємо блоки будь-яких розмірів за бажанням замовника. Але відвантажувати пінобетон можна тільки через три тижні після виготовлення. Взагалі потрібно дати певний час, щоб "вистоявся". Тоді він набирає сили, стає міцнішим.

Такі блоки можна зберігати просто неба. Їм не зашкодять атмосферні опади.

- Навіть краще, коли пінобетон так загартовується, - впевнений Кудлаєнко. - Він не вбирає рідину. Може тиждень плавати у воді і не потоне. А от газобетон, як губка, вбирає воду і тоне.

Пінобетон є ідеальним матеріалом для простінків. Перерізати його можна звичайною пилкою по дереву. Використовують для будівництва та оздоблення.

- Є ізоляційний, конструкційний та ізоляційно-конструкційний пінобетон. Останній ми і виробляємо. Він найбільше користується попитом. Його можна використовувати і для будівництва, і для теплоізоляції, - додає директор. - Ці властивості дозволяють використовувати його для будівництва бань, овочесховищ. Пінобетон "дихає", але тепла не випускає. У нього дуже малий коефіцієнт теплопровідності: у три-чотири рази менше, ніж у цегли, і в п'ять - як у звичайного бетону.

На підприємстві діє система знижок. За бажанням клієнта проводять завантаження та доставку товару власним автотранспортом.

 

Місто Вінниця, вул. Ватутіна, 9в, товариство "Вінагрохім", тел.: 0 (432) 69 20 04,

0 (97) 483 63 04

Зараз ви читаєте новину «Екологічний будинок довго зберігає тепло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути