Ексклюзиви
пʼятниця, 14 вересня 2007 07:08

Діти з ДЦП лікуються "плаванням" у кульках

Автор: фото: Едуард КОСЯК
  У Ладижинському реабілітаційному центрі діти бавляться в сухому басейні з кульками. Такі заняття розвивають у хворих координацію рухів
У Ладижинському реабілітаційному центрі діти бавляться в сухому басейні з кульками. Такі заняття розвивають у хворих координацію рухів

В одній із груп Ладижинського дитсадка "Росинка" відкрили центр реабілітації. Відвідуватимуть його 8 хворих дітей. Троє з них недужі на церебральний параліч, в інших — значні вади мовлення.

У кімнаті поставили сухий басейн. Його зроблено у вигляді круглого гумового манежу діаметром 2 м. Усередині різнокольорові пластикові кульки.

— Сухий басейн допомагає дітям із вадами руху, — пояснює  Світлана Полинцева з міського відділу освіти. — "Плаваючи" в кульках, вони розвивають координацію, отримують масаж. При ДЦП це дуже корисно.

Діти з ДЦП відстають у розвитку. У центрі з ними безплатно займатимуться логопед, масажист, лікар-невролог, психолог. Доглядатимуть вихователі Галина Мельничук та Олеся Щокіна.

— Наші діти потребують спілкування з однолітками, — каже Надія Нечитайло, мати 4-річної Анжеліки. — Ми вже їздили до таких центрів у Хмельницькому, Києві. Сподіваюся, наш буде не гірший. І їздити нікуди не треба.

Відвідуватимуть центр діти до 8 років. Паралельно із лікуванням їх готуватимуть до навчання за шкільною програмою.

На купівлю басейну 5 тис. грн були виділені з фонду міського голови Ладижина Валерія Коломєйцева. Замовляли басейн у Хмельницькому.

Зараз ви читаєте новину «Діти з ДЦП лікуються "плаванням" у кульках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути