Ексклюзиви
пʼятниця, 03 жовтня 2008 07:12

Дим зі звалища накриває села Соколова й Дібрівка

Із 1968 року сміття із райцентру Хмільник возять на звалище під селом Соколова. Для нього відведено 4,4 га земель колишнього кар"єру, що належать територіальній громаді. Нині гори сміття сягнули 20-метрової висоти.

Сміття саморозгоряється. Горить навіть у дощ. Дим іде на околицю Хмільника, села Соколова та Дібрівку. Місяць тому за скаргою місцевих жителів зі смітником розбиралася комісія.

— Ми сподіваємося, що сміттєзвалище закриють, — каже голова Соколівської сільради Віталій Бронюк. — За весь час оренди землі міськвиконком не сплатив бюджету села  жодної копійки.

Комунальники Хмільника кажуть, що поливають сміття водою, трамбують бульдозерами — селянам немає чого нарікати. А землю під смітником Хмільник хоче забрати собі й використовувати звалище надалі.

— Років на 15 вивозити сміття не буде куди, — каже начальник комунального господарства Хмільника Юрій Прокопович. — Зараз робимо землевідвід, на який міськрада вже виділила кошти. Також підготували звернення на обладміністрацію та райраду, щоб земля під сміттєзвалищем належала Хмільнику.

Коли про це почув голова Віталій Бронюк, то, кажуть, мало не розплакався із відчаю. Сів у машину та поїхав геть.

У Соколовій живе родина співака Віктора Бронюка із гурту "ТіК".

Зараз ви читаєте новину «Дим зі звалища накриває села Соколова й Дібрівка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути