пʼятниця, 09 листопада 2007 07:12

Близнюки Званови врятували з пожежі 7-річну Оленку

У селі Мала Жмеринка Жмеринського району Вінницької області ввечері 4 листопада зайнявся будинок. Вулицею проходили місцеві 18-річні близнюки Максим та Артем Званови. Вони почули з хати дитячий крик.

Максим розбив вікно і заліз усередину. Там знайшов 7-річну Оленку. Її витягли надвір, викликали з мобільного пожежників. У будинку була ще 80-річна жінка. Її Званови не помітили. Бабця міцно спала і прокинулася від звуку битого скла. На вулицю вибігла сама.

Цей 4-кімнатний будинок зібралася купувати жінка на ім"я Надія. Дала завдаток, почала перевозити речі. У день пожежі вона приїхала з донькою Оленою. Люди бачили, як Надія похитуючись вийшла з дому й кудись попрямувала.

— Сусіди подзвонили, що мій дім у Малій Жмеринці горить. Там же моя мати! Планував її днями забрати до себе! Я в таксі і туди, — розповідає власник будинку Андрій Фурман. — Сьогодні бачив Оленку, вона здорова. Її мама Надя пообіцяла розрахуватися за будинок, як і домовлялися.

Пожежа ймовірно сталася через кинутий недопалок. Постраждала спальня — обгоріли ліжко, стіни, підлога.

— Сусіди жінку інколи бачили випившою. Кажуть, вона багато курить, — говорить старший інспектор жмеринської пожежної частини Євген Диркач, 27 років.

Братів Максима та Артема Званових за порятунок Олени пожежники подадуть на конкурс "Герой — рятівник року".

Зараз ви читаєте новину «Близнюки Званови врятували з пожежі 7-річну Оленку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути