четвер, 29 листопада 2007 18:12

Ангеографом діагностуватимуть ураження серцевих судин

У новому кардіоцентрі при Вінницькій міській лікарні N1 встановлюють ангеограф. Завдяки ньому лікарі зможуть діагностувати мікроскопічні ураження серцевих судин. Згодом, коли налагодять систему, операції на серці проводитимуть без розрізів.

— У вену вводять спеціальний провідник, що проходить до закупорення та видаляє тромб. Такого апарату Вінниця ще не мала, — розповідає заступник головного лікаря міської лікарні N1 Василь Даценко, 52 роки. — Городянам доводилося їздити до столиці та великих міст, стояти в чергах.

Ангеограф фірми "Сіменс" коштує понад 6 млн грн. Його взяли у кредит на три роки. Гроші на щорічні виплати надходитимуть із міського бюджету та добровільних пожертв вінничан. Уже зібрали 1,5 млн грн для першого внеску.

Працювати новий кардіоцентр почне з січня наступного року. У приміщенні на вул. Хмельницьке шосе, 96 закінчили ремонт.

— Діагностика на ангеографі зі спеціальними одноразовими катетерами коштуватиме від 1500 до 1800 гривень, — веде далі Даценко.

У столичних клініках така діагностика коштує 5–7 тис. грн.

На Вінниччині понад 17 тис. осіб страждають на серцево-судинні захворювання.

Реквізити для перерахунку коштів на ангеограф: одержувач: місцевий бюджет, м. Вінниця, 50110000, р/р 31513931700002, банк ГУДКУ у Вінницькій області, МФО802015, ЗКПО 34701167, призначення: Фонд "Соціально-економічний розвиток міста", на закупівлю обладнання для Центру кардіосудинної хірургії.

Зараз ви читаєте новину «Ангеографом діагностуватимуть ураження серцевих судин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути