четвер, 25 вересня 2008 17:16

61 диплом отримали норні собаки

У Вінниці 20–21 вересня пройшли Всеукраїнські змагання норних собак на лисицю. Прибули команди із Черкас, Кіровограда, Житомира, Чернівців, Хмельницького, Івано-Франківська, Тернополя, Київщини. Конкурсанти виставляли такс, ягдтер"єрів та фокстер"єрів.

Усі собаки показали слухняність і безперебійність у роботі. Переслідували й шукали лисицю. Подавали голос. Роботу показували на двох норах: 8-подібній та П-подібній.

— Собака повинен взяти лиса хваткою за вухо чи за шию, щоку, за живіт, за ногу чи паща в пащу, — розповідає заступник голови Вінницької обласної організації українського товариства мисливців та рибалок Юрій Карвацький, 41 рік. — Хватка, коли лис не може вкусити собаку, оцінювалась вище.

Мисливський пес мав знайти лисицю в норі та переслідувати її. Повідомити про це свого господаря, обгавкавши лисицю. Підійти до господаря по команді, йти поруч.

— У командному заліку перемогла команда із Тернопільської області. Вона здобула перше місце, друге — за вінничанами, третє дісталося Київській області, — продовжує Карвацький.

Дипломами нагородили 61 собаку із 71, які брали участь у змаганнях.

— Чемпіоном в особистому заліку став ягдтер"єр Аста, його власник Іван Мицак із Івано-Франківська, — веде далі чоловік. — Друге місце посів фокстер"єр Дамка, власник Михайло Попков із Вінниці, третє дісталося фокстер"єру Малишу.

Юрій зазначає, щоб собака слухався та виконував команди, він повинен бути із гарним родоводом.

— Після восьми-десяти місяців можна починати притравлювати собаку, — говорить Юрій. — Спочатку потрібно показати лисицю собаці, впустити тварину в нору, можна без контакту.

Зараз ви читаєте новину «61 диплом отримали норні собаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути