середа, 04 січня 2012 08:17
Валентин Щербачов
Валентин Щербачов
спортивний журналіст і коментатор, телеведучий

Чому не треба забороняти політичні банери і кричалки на стадіонах?

Зареєстрований народним депутатом від Партії регіонів Вадимом Колесніченком законопроект про 15 діб за політичні банери і кричалки не потрібен. Адже на всіх стадіонах світу народ висловлює свою думку, інколи дуже гостро.

Політичні діячі, депутати, керівники країни - публічні люди. Якщо їм дістається на стадіонах, значить щось неправильно в самій країні. З гаслами можна боротися роз'ясненнями. Ще краще - критично ставитися до сказаного, виправляти помилки, які помічають вболівальники. Фани - індикатор стану суспільства, висловлюють думку більшої частини населення, яку хтось тримає при собі, хтось говорить виключно на кухні. В натовпі це простіше, тому думки і вихлюпуються назовні.

ВІДЕО: Фани "Карпат" не забули сказати "Спасибо жителям Донбасса..."

Вважаю Колесніченка людиною розумною. Проте його законопроект - крайність. Адже у нас є ще й інтернет, який читає ще більш широка аудиторія. Там виражаються куди жорсткіше, ніж на стадіонах. Не думаю, що пан Вадим намагався комусь догодити. Я його знаю і вважаю, що самостійно він би не писав цей законопроект і не проводив би його через Верховну Раду. Вважаю, що це колегіальна думка Партії регіонів, яку хтось посоромився або побоявся озвучити. А він з нею виступив як людина з репутацією крайнього і різкого політика.

Головне, щоб не було перегинів, коли з усіх без розбору гасел і банерів будуть висмоктувати прихований політичний сенс. Адже відкрито будуть ображати лише тоді, коли влада буде також відкрито ображати весь народ. При нормальному ж паритеті, взаєморозумінні серйозних проблем не повинно бути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виробник футболок "Спасибо жителям Донбасса" виїхав за кордон, його бізнес закрили

Будь-який юрист може угледіти порушення закону, етики. Але на стадіоні тисячі людей, тому звинуватити всіх одночасно дуже важко. Потрібно шукати організаторів, а це марно. У Москві за протести беруть десятками і сотнями, потім відпускають. Інша справа - силовий тиск, залякування, коли хтось повинен грати роль цапа-відбувайла. Таке вже було, коли після "Спасибо жителям Донбасса..." крайнім виявився лідер динамівських ультрас.

Думаю, що перегинів у нас все-таки не буде, адже наш вболівальник на півголови вищий за своїх "колег" з інших країн. До точки кипіння, коли на стадіонах треба піднімати маси на небезпечні протиправні дії ми, слава Богу, не дійшли.

Зараз ви читаєте новину «Чому не треба забороняти політичні банери і кричалки на стадіонах?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

81

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути