Ексклюзиви
вівторок, 03 січня 2012 13:08

"Регіонал" закликає суворо карати за політичні кричалки і банери на футболі

"Регіонал" закликає суворо карати за політичні кричалки і банери на футболі

Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 9662 про забезпечення громадського порядку до, під час і після футбольних матчів.

Текст законопроекту розміщено на офіційному сайті парламенту, повідомляє "Українська правда".

Так, статтю 173 кодексу про адміністративні правопорушення пропонується доповнити частиною 4, якою передбачається покарання за "скандування ксенофобського, расистського, антисемітського, дискримінаційного характеру або демонстрацію плакатів, банерів, прапорів, штандартів, у тому числі політичного характеру та інших носіїв, що зачіпають честь і гідність офіційних осіб".

За цей законопроектом пропонується ввести покарання у вигляді стягнення штрафу від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів або арешту на строк до 15 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ультрас "Динамо" задиміли "Арену-Львів"

Така ж відповідальність передбачається за ініціювання та участь у бійках, переміщення між секторами стадіону, яке "загрожує громадському порядку".

Разом з тим, внесення або використання на території спортивної споруди піротехнічних засобів (петард, фаєрів, димових пристроїв, бенгальських вогнів), згідно із законопроектом, тягне на штраф у розмірі від 10 до 20 мінімумів. За кидання в сектори спортивної споруди і в ігрову зону піротехнічних виробів у разі ухваленння закону можуть і заарештувати - на 15 діб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі фанати ФК "Карпати" приходитимуть на "Арену Львів" у вишиванках

Тим часом в закон "Про особливості забезпечення громадського порядку у зв'язку з підготовкою та проведенням футбольних матчів" пропонується внести пункт, що передбачає створення в спортивній споруді "приміщення для розміщення співробітників підрозділів швидкого реагування, а також окреме приміщення для тимчасового утримання правопорушників на час проведення змагань".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фани "Карпат" не забули сказати "Спасибо жителям Донбасса..."

Разом з тим, на території споруди має бути відведено місце для вживання алкоголю. Пити алкогольні напої за межами цього місця законопроектом забороняється.

У той же час передбачається заборона на відвідування матчу людям, внесеним у футбольну базу даних МВС або щодо яких прийнято рішення про заборону відвідувати спортивну споруду під час футбольних матчів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я проти Бандери, Сталіна та Берії на стадіоні" - Суркіс

Як відомо, на початку серпня футбольні вболівальники під час матчу "Динамо" - "Карпати" облаяли президента Віктора Януковича, скандуючи "кричалку" "Спасибо жителям Донбасса...".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" закликає суворо карати за політичні кричалки і банери на футболі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

128

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути