четвер, 01 вересня 2011 07:45

"Динамівського" фаната міліція не відпускала 12 годин

Автор: фото: Андрій Жигайло
  Андрія Кореновського звинувачують у тому, що почав бійку на матчі ”Динамо”–”Карпати”
Андрія Кореновського звинувачують у тому, що почав бійку на матчі ”Динамо”–”Карпати”

Міліціонери затримала одного з лідерів фанатів "Динамо" 28-річного Андрія Кореновського. Підійшли до нього близько 11.00 на столичному залізничному вокзалі 29 серпня. Андрій повертався з футбольного матчу в Дніпропетровську. Пояснили, що має дати свідчення у справі про бійку 7 серпня між фанатами та працівником футбольного клубу "Динамо" Андрієм Саламатовим на матчі проти львівських "Карпат".

Близько шостої вечора під Печерським райвідділом збираються близько 40 фанатів. Сідають під ялинами на огорожу і сходи.

— Он сейчас здесь. Сначала Андрей был в главке на Владимирской, теперь его привезли сюда для следственных действий. Знаю, что с ним нет адвоката. Он об этом написал эсэмэской. А потом от него пришло второе короткое сообщение: "Серйозно". Мы сразу же всех обзвонили, сейчас сюда еще больше людей прийдет. У дежурного нету записи в журнале о задержании, — розповідає фанат Тарас Кузьменко, 32 роки. Каже, із затриманим говорив нардеп Володимир Арьєв. За його словами, Кореновського затримали без протоколу.

Фанати вважають, що насправді міліція мстить за скандування на тому самому матчі: "Спасибо жителям Донбасса за президента-п...раса".

— У бійці Андрій участі не брав. Партія регіонів зараз колосально тисне на міліцію за цю справу.

Приходить Андрій Саламатов. Його побили, коли намагався зірвати банер із зображенням Романа Шухевича. Міліціонери ведуть його до входу райвідділу.

О 19.00 туди під'їжджає автобус із "беркутівцями". З нього виходять двоє у касках та бронежилетах. Йдуть до входу.

— Як жизнь, бойци, — усміхаючись запитують фанатів.

— Без ментов никуда, — каже хлопець років 20. У нього на шиї висить магнітофон-бумбокс. — Ну, хай стоять. Ці чорні найбільш відморожені, — показує іншому фанату автобус. У лобове скло видно сплячих спецназівців.

Уболівальників більшає. Їх близько 300. Зайняли увесь тротуар та вхід до міліції.

Мати Андрія Кореновського Валентина дізналася про затримання в обід.

— Він з дитинства вболіває. У його віці сім'ю треба мати, а він все фанатіє, — тримає паспорт сина. На час затримання в нього документів не було.

За півгодини до затриманого пускають адвоката Олега Бондарчука. Повертається за 2 год. Каже, Андрій тепер став підозрюваним. На очній ставці Саламатов нібито впізнав у ньому одного з тих, хто його бив.

— Але Саламатов говорить, що отримав удар у затилок і втратив свідомість. Як він міг побачити, хто бив, не відомо. Крім цього, мого клієнта незаконно затримали. Навіть не запропонували адвоката, — розповідає Олег Бондарчук. Уболівальники починають скандувати: "Вместе и до конца".

Андрія випускають о 22.55. Вибігає з райвідділу в супроводі матері й адвоката. На ходу натягає капюшон. Фанати починають скандувати: "Один за всіх і всі за одного!", "Футбол для фанатів, а не для мусорів!". На дорозі його зупиняє мати:

— Сину, тут люди за тебе уже п'ять годин стоять. Розкажи, що там було.

Він скидає капюшон. Тримає документи про підписку про невиїзд. Його обступають.

— Меня целый день уверяли, что надо говорить правду о драке. Якобы я свидетель. А вечером заявили, что я зачинщик драки. Да, люди сорвались, кто-то там бил, но не я. А теперь хотят на меня это повешать.

У міліції заперечують затримання вболівальника за політичними мотивами.

Зараз ви читаєте новину «"Динамівського" фаната міліція не відпускала 12 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути