субота, 24 грудня 2011 14:49

У Москві "за чесні вибори" вийшло 200 тисяч мітингувальників
26

Москва
Фото: Фото: Reuters
Москва
Москва
Москва
Москва

Сьогодні на мітингу "За чесні вибори", що проходить на проспекті Академіка Сахарова в центрі Москви, за даними МВС Росії, було  близько 29 тисяч осіб. Самі організатори заходу називають зовсім інші цифри. За словами блогера Навального, на проспекті зібралися близько 100 тис людей, Нємцов заявив про 200 тис учасників.

На заході присутні прихильники різних політичних, а також громадських рухів, у тому числі представники сексуальних меншин.

Присутні тримають в руках білі кулі, білі стрічки - символи цієї акції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над центром Москви літає безпілотник, кількість учасників мітингу знижується

Люди зустріли свистом депутата Держдуми Іллю Пономарьова, якому кричали "Здай мандат", гулом перебивали виступ Бориса Нємцова і Володимира Рижкова, а також Артемія Троїцького, який вийшов на сцену в екстравагантному білому плюшевому костюмі.

На мітингу вже виступили поет Дмитро Биков, відомий блогер Олексій Навальний, журналістка Ольга Романова, письменник Борис Акунін.

Блогер Олексій Навальний заявив, що на мітингу достатньо людей, щоб "взяти Кремль".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бронетехніка, яку ввели в Москву, чавить машини простих людей

Всі виступаючі вимагають виконання резолюції, прийнятої під час акції протесту на Болотяній площі, в тому числі відставки голови ЦВК Володимира Чурова і перевиборів.

Місце проведення мітингу охороняють посилені наряди поліції, за порядком з повітря стежить поліцейський вертоліт, розгорнуто оперативний штаб ГУ МВС.

Також мітинги за чесні вибори проходять в інших містах Росії, зокрема, в Санкт-Петербурзі, Владивостоці, Красноярську тощо.

Зараз ви читаєте новину «У Москві "за чесні вибори" вийшло 200 тисяч мітингувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

310

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути