пʼятниця, 02 грудня 2016 00:50

Зима буде теплою

Автор: ФОТО З САЙТА www.odessa-life.od.ua
  Діти в Одесі ліплять сніговиків. 16 листопада у місті випав перший сніг. Цьогоріч метеорологічна зима збіглася з календарною. Зазвичай стійке зниження температури та снігопади бувають наприкінці грудня
Діти в Одесі ліплять сніговиків. 16 листопада у місті випав перший сніг. Цьогоріч метеорологічна зима збіглася з календарною. Зазвичай стійке зниження температури та снігопади бувають наприкінці грудня

Із середи в більшості областей України температура повітря вдень опустилася нижче п'яти градусів морозу. На заході, сході та в центрі вночі було до -13°C. Майже всюди випав сніг.

Холоднеча протримається до кінця тижня. Потім прийде потепління, прогнозують в Укргідрометцентрі.

— Грудень почнеться сильними снігопадами і налипанням мокрого снігу по всій країні. На вихідних кількість опадів зменшиться. Сніг ітиме лише на сході. Уночі буде до 12 градусів морозу. У північних і східних областях може бути до мінус 15. Удень — 6 градусів нижче нуля. 10 грудня очікуємо потепління, — каже метеоролог Людмила Савченко, 42 роки.

Синоптики не прогнозують великих морозів узимку.

— Середня температура грудня буде приблизно -2°C. Значних опадів не чекаємо, — говорить Юрій Власов, 59 років, начальник Вінницького обласного центру гідрометеорології. — У січні сильних морозів не буде. Середня температура буде вищою за торішню. Снігу випаде мало. Майже весь лютий буде від -1 до +1°C. Тепліше, ніж зазвичай.

— Нинішнє стійке зниження температури свідчить, що в Україну прийшла метеорологічна зима. Сталося це 29 листопада. Торік холоди почалися 29 грудня, — додають у Центральній геофізичній обсерваторії.

Зазвичай ­метеорологічна зима в Україні триває 105 днів — до середини квітня. Цього разу має закінчитися 14 березня. За останні 70 років найнижчу температуру фіксували 11 січня 1950 року. Було -38°C.

Зараз ви читаєте новину «Зима буде теплою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути