четвер, 23 серпня 2007 07:12

Залізничники замінили тисячу кілометрів колії

У вівторок "Укрзалізниця" модернізувала тисячний кілометр колії на ділянці Ірпінь–Буча в Київській області.

Колії вже замінили на основних магістралях країни. Зокрема на напрямках: Дніпропетровськ—Донецьк, Здолбунів—Львів, Харків—Мелітополь, Київ—Харків. Гендиректор "Укрзалізниці" 48-річний Володимир Козак у вівторок показав журналістам, як це роблять сучасною технікою. Нове полотно не має стиків, тому вагон їде плавно й безшумно.

— От бачте, на старій колії 1981 року вагон із боку на бік бовтає, — каже гендиректор. — Тут пасажирським потягам не можна їхати понад 120 кілометрів за годину. А вантажним — більше за 80. Заміну розпочали минулої осені.

На тисячному кілометрі нової колії працюють сучасні машини. Усю техніку закупили в Росії та Австрії. Апарат для рихтування та виправки колії, наприклад, коштує $2,5 млн. Таких потрібно понад 20 шт.

Кілометр колії міняють за 8 год. Це коштує "Укрзалізниці" $300 тис. До кінця року мають модернізувати ще 343 км. Усього треба замінити ще 21 тис км. Планують закінчити за 3–4 роки.

Поблизу Бучі в місці заміни колії Козак вручає подарунки десятьом найактивнішим робітникам — телевізори, мікрохвильові печі, 1,5 тис грн.. Його запитують про нещодавню кримінальну справу, порушену проти "Укрзалізниці" за завищені закупівельні ціни на техніку. Козак відповідає, що 2005-го вже порушували таку справу, й нічого не коментує.

Зараз ви читаєте новину «Залізничники замінили тисячу кілометрів колії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути