вівторок, 10 березня 2009 18:12

Затримали екс-суддю Ігоря Зварича

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Після звинувачення в хабарництві голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич показав журналістам свій кабінет. Наявність у ньому мільйона доларів і двох мільйонів гривень пояснив тим, що, мовляв, на новосілля в новому приміщенні зас
Після звинувачення в хабарництві голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич показав журналістам свій кабінет. Наявність у ньому мільйона доларів і двох мільйонів гривень пояснив тим, що, мовляв, на новосілля в новому приміщенні зас

Увечері в понеділок працівники Служби безпеки України затримали колишнього голову Львівського апеляційного адміністративного суду 47-річного Ігоря Зварича. Чоловік був у будинку N74а по вул. Тарнавського у Львові. Правоохоронці розшукували його два місяці.

О 20.30 під чотириповерхівку під"їхала пожежна машина. Кілька співробітників спецпідрозділу "Альфа" видерлися драбиною на останній поверх, розбили вікно й заскочили всередину. Решта зайшли через під"їзд. У квартирі Зварича була його дружина Оксана, донька Іванна й теща. Екс-суддю спіймали на горищі.

— На вулиці я б його не впізнав, — каже про Зварича львів"янин Микола Савєльєв, 44 роки. Він бачив, як затриманого виводили спецназівці. — У нього інша стрижка, відпустив борідку. Хотів із ним поговорити, але він лиш кинув: "Усе почуєте на судових засіданнях". Піднявся до його квартири, а теща зачинила переді мною двері. Плакала.

— Так, наче слона затримували, — згадує Галина Гаврилів, сусідка Зваричів. Вона живе на третьому поверсі. — Крик, шум, гам, вибите скло. В будинку світло на 10 хвилин відключили. Оголосили, що горить проводка. Коли Зварича затримували, то кричала його донька Іванка.

7 грудня 2008 року Генеральна прокуратура звинуватила суддю у хабарництві. Під час обшуків у Зварича виявили $1 млн й 2 млн грн. Із робочого кабінету вилучили порнофільми. Знайшли записи із проханнями, з якими посадовці зверталися до судді.

Зварич зник. 12 грудня його звільнили з посади й оголосили у розшук. Відтоді сусіди його не бачили.

— Я живу тут недалеко, постійно ходжу повз цей палац, але того суддю ніколи в очі не бачила. Певно, з дому не виходив, — припускає двірничка пані Марія.

Вул. Тарнавського розташована неподалік центру Львова. Це елітна частина міста. У будинку, де жив Зварич, на кожному поверсі по одній квартирі. Суддя з родиною мешкав на четвертому поверсі у третьому під"їзді. За 20 м від будинку — табличка "Приватна територія", будка з охоронцем.

Нині екс-суддя у слідчому ізоляторі Генпрокуратури в Києві. Сергій Ківалов, голова парламентського комітету з питань правосуддя, просить надати Ігореві Зваричу охорону й помістити в окрему камеру з цілодобовим контролем. На думку Ківалова, у звичайному слідчому ізоляторі його життю загрожує небезпека.

Зараз ви читаєте новину «Затримали екс-суддю Ігоря Зварича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути