пʼятниця, 31 липня 2009 07:09

Заради Кирила ремонтували дороги всього Донбасу

До візиту Патріарха Московського Кирила в Донецьку готувалися серйозніше, ніж до приїзду президента.

На всьому шляху кортежу по області відремонтували дороги. Дорогою з аеропорту до Донецька розвісили щити з привітаннями: "Донбасс приветствует святейшего патриарха Кирилла". Городян закликали ходити пішки, щоб не заважати спецтранспорту. Міліція перекрила рух по просп. Богдана Хмельницького, через що сім маршрутних автобусів поїхали в об"їзд і виникли затори.

Літак із Кирилом приземлився близько п"ятої вечора. Його зустрічав Оркестр Донецького металургійного заводу, в репертуарі якого виявилося і "Боже, царя храни". Віктор Янукович постійно слідував за Кирилом, увесь час опиняючись праворуч або за спиною Патріарха. Обидва не переставали усміхатися.

У віп-терміналі аеропорту журналісти чекали на прес-конференцію.

— Вопросов не надо! Святейший говорит, вы молчите! Все замолчали! — віддає команди прес-секретар Патріарха.

Кирило говорить не більш як 5 хв. Передає вітання шахтарям. Каже, йому доводилося спускатися в шахту на Шпіцбергені.

— Донбасс — православная земля. Дай Бог, чтобы розвивалась экономика Украины и Донбасса.

Довкола Спасо-Преображенського собору, де ввечері чекали на Патріарха, стоять біотуалети, два стаціонарних медпункти, дві машини, з яких безкоштовно поять водою, 2200 міліціонерів і 600 "народних дружинникiв".

Донеччанка 69-рiчна Ксенія Кудрявцева прийшла до собору о 16.00, хоча молебінь за участі Патріарха має початися за 2 год.

— Приезд Кирилла — это такой праздник, я его боготворю! — каже захоплено жінка.— Слушала его проповеди по российскому телевидению — он такой интеллектуал, любого из наших политиков заткнет за пояс! Пишут, что он сигаретный и водочный магнат, миллиардер, играет на бирже, имеет виллы и светские увлечения, как у олигархов. Я много об этом думала и пришла к выводу: чтобы строить новые соборы и золотить купола, нужна материальная подпитка. На одни пожертвования паствы церковь не проживет.

У соборі священнослужителі одягнені в червоне. Близько 2 тис. людей, ховаючись під парасольками від дощу, слухають Кирила на прилеглій вул. Артема.

Зараз ви читаєте новину «Заради Кирила ремонтували дороги всього Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути