четвер, 16 жовтня 2008 07:04

Загинув прокурор Дніпропетровщини

  Володимир Шуба загинув від кулі, яка потрапила йому в серце
Володимир Шуба загинув від кулі, яка потрапила йому в серце

У середу об 11.45 у Дніпропетровську під час навчальних стрільб на приватному спорткомплексі "Беркут" загинув прокурор області 55-річний Володимир Шуба. Куля влучила йому в серце. Правоохоронці говорять про необережне поводження зі зброєю.

— Ми ще не відійшли від шоку, — каже за три години після випадку помічник прокурора Світлана Чорна. — Слідчо-оперативна група з місця події не приїхала, тому ніяких подробиць не знаємо. Та це не самогубство. Володимир Васильович загинув від нещасного випадку. Хоч відпрацьовуються й інші версії. Не виключено, що його вбили.

Володимир Шуба працював прокурором Дніпропетровської області з 2000 року. 2003-го його звільнили з посади "за численні прорахунки в роботі". Тоді генпрокурором був донеччанин Геннадій Васильєв. Його наступник Святослав Піскун 2004-го поновив Шубу на посаді.

— Це був чи не найкрутіший прокурор у нашій країні, — каже джерело в правоохоронних органах. — Такий собі монстр, хазяїн, який вирішував у себе в регіоні все. Судячи з усього, його вбили.

Ім"я Володимира Шуби пов"язують із незаконними схемами у горілчаному бізнесі Криму. На плівках Мельниченка про них тодішньому президенту Леонідові Кучмі розповідав Микола Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Загинув прокурор Дніпропетровщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути