понеділок, 25 грудня 2006 17:57

За "віконце" для котів оштрафували на 51 гривню

Автор: фото: Валерій Щетинін
  У стіні своєї квартири на першому поверсі дев’ятиповерхівки у місті Енергодар Запорізької області Наталія Козицька зробила ”вихід” для котів. Жінка тримає десять домашніх улюбленців
У стіні своєї квартири на першому поверсі дев’ятиповерхівки у місті Енергодар Запорізької області Наталія Козицька зробила ”вихід” для котів. Жінка тримає десять домашніх улюбленців

"Люди сентиментально зітхають, коли бачать пухнастих цуценят на календариках, співчувають кульгавим песикам і ошпареним котикам на вулиці. Програми про тварин дивляться. А от взяти до себе в будинок таку кішку?" — запитує 45-річна Наталя Козицька із Енергодара Запорізької області.

В її міській квартирі живе вісім кішок і двоє кошенят. Минулого тижня жінку викликали на засідання адміністративної комісії в міську раду. Вимагають заплатити штраф у розмірі 51 гривня і закрити отвір у стіні в будинку, який вона зробила для своїх улюбленців.

— Жителі будинку вирішили встановити вхідні двері з домофоном. А мені як бути? — розводить руками Козицька. — Зрештою під"їзд таки закрили. Мені не залишалося іншого виходу, як проробити отвір у стіні. Допомагав один із сусідів. Я ж не викину на вулицю тих, кого люблю і хто мені відповідає тим самим? А кішки мусять виходити на вулицю.

Наталія Козицька працює сторожем. Її чоловік Анатолій — водієм маршрутного автобуса. Дорослий син Євген із сім"єю живе окремо.

— Рідні давно змирилися, що в квартирі повно кішок, — каже Наталя. — І навіть доглядають за ними.

Хворих тварин жінка підбирає на вулиці, лікує і залишає у себе. Квартиру на першому поверсі дев"ятиповерхівки отримали 17 років тому. Відтоді тут жили десятки котів. Дорослі тварини ходять "до вітру" на вулицю, для кошенят вдома є тазик. Котячого запаху в квартирі не чути.

Наталя доглядає за тваринами так, як написано в книжці. Не шкодує грошей на ліки. Живе сім"я небагато, однак не бідує. Годують тварин рибою і супом з овочами.

— Мені вони не заважають, хоч їх і дванадцять, і тринадцять буває, — запевняє 46-річна Любов Кротова, сусідка Козицької.

Сама Наталя каже, що деякі сусіди котів б"ють.

Козицька робить для міста дуже багато, вважають у місцевій ветлікарні. Адже в Енергодарі немає притулку для тварин.

— Можна тримати хоч крокодила в квартирі, якщо він не заважає сусідам. Це не заборонено, — пояснює завідувачка міською ветлікарнею Наталя Козаренко. — Але треба на них завести паспорти і робити щеплення від сказу.

Коли працівники комунальних служб дізналися про дірку, склали протокол про адмінпорушення. Мовляв, руйнувати стіни жителям заборонено. На засіданні комісії Козицька розхвилювалася до сліз. Але комунальники своє рішення не змінили.

Однак і жінка відступати не збирається.

— Я сама Лев за гороскопом, — каже. — І для мене кращої за кішку тварини немає.

Зараз ви читаєте новину «За "віконце" для котів оштрафували на 51 гривню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути