Ексклюзиви
середа, 12 серпня 2009 07:22

За отруєних корів виплатили по 8,5 тисяч гривень

Жителі села Красне Тиврівського району на Вінниччині, чиї 10 корів загинули в червні, отримали компенсацію по 8,5 тис. грн за кожну тварину від товариства "Красне-Агроінвест".

Корови отруїлися карбамідом, який був розлитий у калюжі на пасовищі. Селяни кажуть, що бачили, як трактор підприємства перевернувся, коли віз хімікати для обприскування пшениці.

— Я і люди говорили з керівництвом "Красне-Агроінвест", — розповідає голова села 45-річний Володимр Максименко. — Вони погодилися віддати гроші, навіть не чекаючи офіційних висновків загибелі корів. Люди натомість написали заяви в прокуратуру, що не мають претензій до підприємства. Фірма зібрала воду з калюж і вивезла верхній шар ґрунту. Але ніхто на тому місці своїх корів більше не пасе. Бояться.

Власників загиблих корів уже отримали гроші, але нову худобу ще не придбали.

— Важко зараз корову купити, — говорить 34-річна Лучія П"ятницька. — Ніхто добру худобину з обійстя не пустить. Он сусідка купляла ніби гарну корівку. Хазяйка при ній подоїла, показала, скільки молока дає. А додому привела, і навіть близько підійти до корови не може. Брикається худобина. От що з такою робити? Сусідка її в кружку доїть.

Зараз ви читаєте новину «За отруєних корів виплатили по 8,5 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути