вівторок, 16 квітня 2013 05:30

За акцію під Межигір'ям арештували двох людей

Автор: фото з сайта www.pravda.com.ua
  Учасники акції протесту ”Нас не налякати” тримають плакати біля президентської резиденції в Межигір’ї 15 квітня. Міліціонери спробували їх відтіснити, взявши в кільце
Учасники акції протесту ”Нас не налякати” тримають плакати біля президентської резиденції в Межигір’ї 15 квітня. Міліціонери спробували їх відтіснити, взявши в кільце

Близько 50 активістів партії "Демократичний альянс" у понеділок зранку проводять третю акцію біля воріт президентської резиденції "Межигір'я" в селі Нові Петрівці під Києвом. Протестують проти диктатури та вимагають звільнення з-під арешту двох їхніх активістів — Василя Гацька та Андрія Панова.

"Демальянсівці" скандують: "Нас не залякати" та "Ні! — диктатурі". Близько 20 невідомих у чорному відтісняють їх від воріт.

Кількадесят співробітників правоохоронних органів у формі та цивільному записують акцію на відео. Туди під'їжджає 30-річна Леся Оробець, нардеп від "Батьківщини". Напередодні вона подала заяву на проведення зустрічі з виборцями в Нових Петрівцях.

— Мені влаштували аварію перед виїздом на акцію. Нічого значного, але достатньо, щоб зупинити. Проїхали 100 метрів, і водії з інших авто почали сигналити. Тоді побачили, що колесо порізане. Дісталася під "Межигір'я" на метро та попутці, — каже депутат.

Близько 9.45 з "Межигір'я" виїжджає кортеж. Пікетувальники підходять до центральних воріт і трясуть пляшками з горохом.

Близько 10.00 "беркутівці" заломлюють руки членові полтавського осередку "Демальянсу" й закидають у жовтий автозак. Активісти разом із Лесею Оробець перегороджують дорогу автомобілю і вимагають, щоб активіста відпустили.

— Нашому активісту пред'являли, що він у публічному місці був у нетверезому вигляді. Але це не можливо. Ми знали, куди йдемо, тому ніхто з нас навіть напередодні не вживав спиртного, — розповідає 30-річний Олександр Бойкул із "Демальянсу".

Через півгодини полтавського активіста випускають за командою керівника Вишгородського райвідділу міліції. Леся Оробець повідомляє про закінчення зустрічі з виборцями. Активісти колоною в супроводі "беркутівців" виходять у напрямку Києва.

Це ваша третя акція під "Межигір'ям".

— Заявку на проведення першої акції щодо стану українських доріг на 11 квітня  надіслали голові сільради Нових Петрівців Родіонові Старенькому. Було два аспекти: щоб перші особи держави не перешкоджали своїми кортежами руху в Києві та щоб, нарешті, полагодили дороги в Україні. Зазначили, що буде 500 учасників. Але нам відмовили: там, мовляв, ліквідовуватимуть підтоплення. Ми вирішили допомогти рятувальникам. Близько десяти чоловік виїхали в гумових чоботях, з лопатами й відрами. Але ніякого підтоплення, крім калюж, не побачили. При виїзді з села нас зупинили даїшники. Під'їхала міліція. Чотирьох осіб витягли і повезли в райвідділок. За нібито проведення акції, яку заборонили.

Близько години ми простояли в коридорі, потім нас розвели по кабінетах. По двох статтях вліпили штраф — 170 гривень. Андрія Панова засудили до семи днів арешту. Повезли в Іванківський СІЗО.

12 квітня о 9.30 ми пішли колоною до "Межигір'я" на знак протесту проти затримання Андрія. Потім попрямували до Вишгорода. Близько 13.00 нас оточили щільним кільцем "беркутівці". О 17-й нас визволила Леся Оробець. Знову на 15 учасників акції склали адмінпротоколи і припаяли по 170 гривень штрафу.

У суботу під час судового засідання у Вишгороді на п'ять діб затримали Василя Гацька.

Зараз ви читаєте новину «За акцію під Межигір'ям арештували двох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути