вівторок, 12 лютого 2013 00:30

Вуличний собака покусав 47 людей

У Полтаві спіймали вуличного пса, який із 7 по 10 лютого покусав у місті 36 дорослих та 11 дітей. Собаку шукали чотири доби.

— Вечором висипала мусор біля контейнерів, у мішках були шкірки від ковбаси й риб'ячі трєбухи, — розповідає 47-річна Наталія Городенко. Спілкуємося поблизу травматологічного пункту першої міської лікарні. — Тут із-за контейнера вибігає дворняга малий, сантиметрів 40, рудий, вуха торчком, нижня щелепа одвисла, слина капає. Пробігає мимо, а тоді розвертається і ззаду біля щиколотки як тяпне. У мене од страху серце в п'яти впало, мусорним пакетом його по писку довбонула. Собака гавкнув і побіг за угол.

Горденко закочує ліву холошу, показує забинтовану ногу.

— Злякалася, кров із ноги хлеще. Як змогла перебинтувала рану платком й пошкандибала в травмпункт. Добре, він недалеко, — нервово зішкрябує з нігтів рожевий лак. — Аж там таких, як я, дев'ять чоловік стоять. Усі одного й того ж собаку описують, кажуть, кусає без причини й тільки ззаду. А як руками відмахувалися, то й за них хапав.

За годину до травмпункту прийшли 28 осіб. Усі живуть у Київському районі міста на вул. Нечуя-Левицького, Шевченка, Коцюбинського, Тімірязєва та у пров. Уютному.

— Стільки покусаних ми зроду не бачили. Можливо, собака скажений, а вакцини на таку кількість людей у нас немає, — говорить головний лікар першої лікарні Галина Селькіна. — Тому відправили їх додому, призначили стаціонарне лікування. Наступного дня замовили партію з Харкова, коли приїде, всіх обдзвонимо. За вакцинацію заплатить місто. Курс коштує від 340 до 2 тисяч гривень, ціна залежатиме від ваги пацієнта.

Бродячу тварину шукали працівники обласного управління з надзвичайних ситуацій, комунальники, міліція й ветеринари. Спіймали трьох схожих за описом собак.

— У неділю на перехресті вулиці Нечуя-Левицького та провулку Уютного зловили схожого за описом пса. Біг по будівельному майданчику, коли його побачили шість спеціалістів державної ветеринарної медицини й комунальник. Один з них вистрелив із пневмопістолета зі снодійним, — розказує голова міського управління ветеринарної медицини 53-річний Віктор Пальчик. — Частина потерпілих собаку впізнала. Але точно ми не знаємо, чи це він, і чи не покусав, крім людей, інших псів.

Пошуки припинили, тварину відвезли до Державної регіональної лабораторії ветеринарної медицини в Полтавській області. Перевіряють, чи не хвора на сказ.

Зараз ви читаєте новину «Вуличний собака покусав 47 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути