середа, 27 грудня 2017 06:21

"Вор у вора дубинку украл. При немцах жилось легче"

— Плотницкий потребовал от Игоря Корнета (міністр внутрішніх справ ЛНР. — ГПУ) освободить чужой дом. Хозяин написал заявление в прокуратуру, — каже 60-річна жінка. — Из-за этого все началось.

Торгує на луганському ринку овочами з городу. Тут її кличуть Григорівною. Була завучем школи.

— Так этому заявлению уже три года. Хозяйка дома Хмелевцова давно обивает пороги с требованием вернуть жилье. Почему его не выселили раньше? — відповідає сусід, який продає яблука.

— Почему-почему. Сам Плотницкий тоже живет в чужом особняке. И на отжатой машине катается. Видать, большие деньги не поделили. Все они — ворье и бандюганы. У соседки бабы Жени на неделе на блокпосту пьяные отморозки гуманитарку отобрали. "Ты себе получишь еще. А нам жрать нечего". Бабке под 80. Больными ногами отмахала километры на украинскую сторону. Получила консервы от Красного Креста. Ей кормиться нечем. Здоровья нет. По огороду на коленях ползает, — приєднується покупець років 50.

— Вор у вора дубинку украл. При немцах жилось легче, — махає рукою літня жінка з мішечком квасолі в черзі.

Терористи ДНР на базі частини Донецького металургійного заводу хочуть створити власне виробництво.

Про це написав у соцмережах ватажок їхнього батальйону "Восток" Олександр Ходаковський: "Не силь­но получается… несмотря на официальные заявления".

Керівництво ДНР конкурує з російською фірмою "Внешторгсервис" — ВТС. У квітні 2017-го її призначили "зовнішнім керуючим" підприємств, відібраних в українських власників у відповідь на товарну блокаду окупованих територій.

"Если вывоз и сбыт продукции в ВТС налажен, то "правительству" освобождать дорогу не спешат, — заявив Ходаковський. — Ринок металобрухту теж один. Не змігши поділити його по-братськи, і ті, й інші вирішили його просто кинути. "Уряд ДНР" набрав у торговців брухтом у борг металу на дві плавки і відмовився розраховуватися. ВТС відповів дзеркально — теж "зрадив" своїх постачальників із місцевих. Наші спроби налагодити роботу ДМЗ — вимушені.

"Внешторгсервис" користується залежністю місцевих виробників від ринку збуту та обмежених умов. Працює з ними через губу. Мовляв, скажіть спасибі, що з вами взагалі розмовляють. Ми розраховували на підйом промислового комплексу в цілому. А вони беруть лише те, що вигідно або за що можуть не платити. І все це на тлі бравурних промов про зростання і досягнення".

Раніше так звана влада ДНР заявила про запуск Юзівського металургійного заводу на базі заводу "Донецьксталь" у Донецьку. Підприємство належало олігархові 63-річному Віктору Нусенкісу. Його роботою керує фірма "Внешторгсервис" із реєстрацією в Південній Осетії. Її пов'язують з олігархом Сергієм Курченком, який утік з України.

У соцмережах терористи скаржаться, що в громадян Росії, які привласнили шахту на окупованій території Донеччини, невідомі "віджали" цей бізнес.

"Мне целый день звонили по ­поводу отжима шахты у нормальных людей, которые вложили деньги в Донбасс. А у них все "тупо отжали". Звонили чуть ли не от Путина. Но в ДНР данный вопрос решить никак не удалось, поскольку все молчат", — пише в соцмережі бойовик Іван Семенов.

Людей виселяють із квартир

Керівництво ДНР готує базу для нових бойових підрозділів. Бойовики забирають порожні квартири на потреби "держави", пишуть у ЗМІ.

— Люди приїхали провідати літніх батьків, які не можуть виїхати. Побачили, що залишилися без майна, — розповіло джерело в СБУ 16 грудня. — Коли звернулися в "органи влади" ДНР, їх звинуватили в зраді інтересів псевдореспубліки й небажанні робити внесок у захист "отечества". Погрожували закриттям виїзду та кримінальною відповідальністю.

Мешканців державного або комунального житла можуть виселити, якщо не живуть там півроку. Приватного — понад рік, заявила глава "Судової палати у цивільних справах Верховного Суду ДНР" Лілія Рєзнікова.

Зараз ви читаєте новину «"Вор у вора дубинку украл. При немцах жилось легче"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути