середа, 24 вересня 2008 07:09

Вода в річках знову піднімається

Після липневої повені на річці Свіча в селі Княжолука Долинського району на Івано-Франківщині будівельники проводили берегоукріплення. Водій екскаватора Микола Гулак, 44 роки, на середині ріки розкопував каміння — укладав нове русло. Чоловік не помітив, як раптом піднялася вода. Машину наполовину залило водою.

Місцеві викликали водолазів, через 14 годин вони човном переправили чоловіка на берег.

— 19–21 вересня по області знову було оголошено штормове попередження, рівень води в річках піднімається, — каже Світлана Бабушкіна із обласного управління МНС.

На Львівщині з 15 по 22 вересня йшли затяжні дощі. У селі Бережниця Самбірського району вода пошкодила дорогу. На Городоччині через аварійні дамби перелилася вода, яка затопила 500 м траси Монастирець—Тершаків.

У місті Бориславі ґрунтові води піднялися до рівня 60 см — підтопило 18 підвальних приміщень. Дощ залив верхні поверхи шкіл N 3 та N 4, дитячого відділення Бориславської міської лікарні.

— Після липневої повені проводимо капітальний ремонт, — розповідає виконувач обов"язків завідувачка дитячим відділенням 50-річна Марія Куцик. — Під час вересневих дощів вода затекла по стіні. Приймаємо хворих лише на першому поверсі.

Рятувальники попереджають: сильні дощі в регіоні тривають, і вода в річках може піднятися до 1,5 метра. А в окремих місцях — вийти з берегів.

Зараз ви читаєте новину «Вода в річках знову піднімається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути