середа, 09 листопада 2011 05:15

Власник магазину зніс чотири квіткові кіоски

У місті Умань на Черкащині 6 листопада близько 17.00 троє чоловіків зрізали чотири металеві квіткові ятки на вул. Радянській. Зробили це за вказівкою власника магазину побутової хімії, що навпроти. Квітникарі викликали міліцію.

У понеділок, 7 листопада, зрізані ятки лежать біля тротуару. У решті торгових точок виставляють квіти на продаж.

— Я ще працювала. Виглянула, а там іскри сиплються — то "болгарка". Уже зрізали кришу першого кіоску, — згадує підприємець Інна Поліщук, 40 років. — Кажу: хлопці, що ви робите? А вони: в нас є документи. Я визвала міліцію, другі почали дзвонити власникам. Одній жінці чуть "болгаркою" руку не відрізали.

Власники кажуть, що витратили на ятки по 2 тис. грн.

— Мені подзвонила сестра. Говорить, їдь, бо твій кіоск зрізали, а мій зараз ріжуть, — плаче Лілія Місюра, 31 рік. — У мене є всі документи, я плачу податки. Зимою не торгувала, та платила. А тут приїхали, розтрощили все, ніяких документів не показали. Ніхто мені нічого не верне, ніхто не попередив.

Підприємці вирішили захищати майно.

— Ми подзвонили всім, що тут ріжуть кіоски, — розповідає Ніна Ромна, 60 років. — Просила не чіпати. Стала біля труби, а він до мене з "болгаркою". Того чоловіка брат відштовхнув.

На ринку продають квіти 16 людей. Кожен — щонайменше чотири роки. Мають документи на торгівлю на вул. Радянській.

— Ми працюємо над тим, щоби перемістити квітковий ринок, — коментує ситуацію заступник міського голови Володимир Віблий, 60 років. — Але ці дії власника магазину побутової хімії неправомірні.

Господар крамниці 24-річний Дмитро Пентій пояснює, що хотів зробити в місті гарно. Планував поряд покласти тротуарну плитку. Отримав на це дозвіл міської ради. За законом, мав би пересунути квіткові ятки, а після робіт поставити їх на місце. Натомість звелів знести.

— Центр міста, а тут таке робиться, мусор усюди. Ці кіоски псують вигляд. Комунальники все одно попросили б мене їх прибрати, — запевняє Пентій. Доки говоримо, він свариться з жінкою, що розкладає біля магазину пиріжки та булочки на продаж.

Зараз ви читаєте новину «Власник магазину зніс чотири квіткові кіоски ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути