пʼятниця, 12 липня 2019 00:40

Владислава Локтіонова вбили осколки міни

Автор: WWW.VARTA1.COM.UA
  Владислав Локтіонов пробув у полоні проросійських бойовиків 19 місяців. Після звільнення підписав контракт із батальйоном ”Айдар” і повернувся на фронт
Владислав Локтіонов пробув у полоні проросійських бойовиків 19 місяців. Після звільнення підписав контракт із батальйоном ”Айдар” і повернувся на фронт

7 липня на околиці міста Торецьк на Донеччині загинув боєць батальйону "Айдар" 42-річний Владислав Локтіонов. У його бліндаж влучила міна.

Локтіонов родом із Дніпра, працював на будівництві. Жив із матір'ю і сином. 2015 року його мобілізували. Служив у складі 92-ї механізованої бригади: гранатометником, розвідником. 13 травня 2016-го біля села Жовте на Луганщині потрапив у полон. Його захопили, коли переправився через річку Сіверський Донець. Бойовики контролюють другий берег.

— Я прийняв неправильне рішення. Залишив на нашому березі людину, щоб прикривала мене, і відправився на другий берег на човні. Мав тільки гранату, але використати її не встиг. Усе сталося швидко, — розповідав Локтіонов.

У полоні провів 19 місяців. Його звільнили 27 грудня 2017 року. Локтіонов подав у суд на частину, що вважала його зрадником. Дніпровський окружний адміністративний суд підтримав його.

— Головне, що суд визнав, що я не дезертир і не зрадник, не залишав частину самовільно, — говорив Владислав Локтіонов. Після лікування і реабілітації підписав контракт із "Айдаром" і повернувся на фронт.

Зараз ви читаєте новину «Владислава Локтіонова вбили осколки міни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути