Ексклюзиви
вівторок, 13 травня 2008 07:12

Випускниці на останній дзвоник шиють радянські форми

У полтавських ательє випускниці шкіл замовляють форми радянського зразка. Останній дзвоник для них пролунає 30 травня.

— Домовилися з однокласницями весь тиждень до останнього дзвоника ходити в радянських формах. У школах Полтави така традиція є давно, — каже випускниця полтавського ліцею N1 17-річна Олена Ручко. В ательє по вул. Чапаєва, 1 дівчина одягає коричневе плаття. Власниця майстерні 46-річна Галина Бутинович приколює до нього фартух із гіпюру.

— Хочу, щоб спідниця була трохи вище колін. Короткі рукави фонариком і воротничок, як на сорочці. Заплету волосся в дві косички і одягну великі білі банти, — оглядає себе в дзеркалі школярка.

Для форми Олена купила 1,7 метра коричневої напівшерсті та метр білої мереживної тканини на фартух. Тканина обійшлася в 42,5 грн, гіпюр — у 6,5.

В ательє Галини Бутинович за плаття з фартухом треба заплатити 250 грн. Замовлення виконують за два тижні. Від Нового року тут пошили п"ять форм. Дві з них замовили випускниці київських шкіл.

— Ми пропонуємо дівчатам напівшерсть. Вона складається із мериносової шерсті та домішок шовкового штапелю, лайкри чи віскози. Метр тканини коштує 25 гривень. У стовідсотковій шерсті буде спекотно, — зауважує Бутинович.

В ательє "Фабрика" по вул. Леніна, 3 шкільне плаття шиють за 100–120 грн. Фартушки з гіпюру обійдуться майже в 60 грн.

— Дівчата стараються вибрати дешевшу тканину, бо ця форма — на один день. Купують габардин по 10 гривень 50 копійок за метр. А гіпюр для фартушка — по 30 гривень, — розповідає 60-річна завідувачка ательє Ніна Носаєва.

Завуч полтавської школи N27 Лариса Гусєва, 48 років, розповідає:

— На останній дзвоник наші дівчата завжди одягають радянські форми. Їм подобається, ходять до вечора. Потім багато гарних фотографій залишається. Форма в школі мусить бути — це дітей дисциплінує. Але оту радянську вже не повернути.

Зараз ви читаєте новину «Випускниці на останній дзвоник шиють радянські форми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути