пʼятниця, 15 вересня 2017 05:40

Віктор Степаненко розгорнув перед бойовиками український прапор

Автор: www.facebook.com
  26 серпня багатоборець Віктор Степаненко з міста Кадіївка на Луганщині опублікував фото з нагородження і написав: ”Побачивши український прапор, в ”лнрії” організатори змагань злякалися мене нагороджувати”
26 серпня багатоборець Віктор Степаненко з міста Кадіївка на Луганщині опублікував фото з нагородження і написав: ”Побачивши український прапор, в ”лнрії” організатори змагань злякалися мене нагороджувати”

У серпні 53-річний Віктор Степаненко на нагородженні за друге місце у легкоатлетичному пробігу до Дня шахтаря в окупованій Кадіївці на Луганщині (­1978–2016-го — Стаханів. — ГПУ) накинув на плечі український прапор і порвав грамоту ЛНР.

"З нагородження — у підвал. Майстер спорту з поліат­лону (різновид багатоборства. — ГПУ) зараз — у лапах так званого міністерства держбезпеки. Йому загрожує стаття "за розпалювання ненависті й ворожнечі", — розповів 12 вересня у соцмережі блогер Антон Птіцин.

Того ж дня на сайтах ЛНР з'явилося відео, де Степаненко заявляє, що розгорнув прапор під тиском Служби безпеки України. Нібито погрожували вбити його хвору матір. Мовляв, після попередження спорт­смена відпустили. З учнями свого часу виступав за збірну України з поліатлону.

"Сильно побили, ноги зовсім сині, — пише у соц­мережі луганчанка ­Тетяна. — На ­ультразвуковій діа­гнос­тиці треба дивитися, чи на місці нирки. Два тижні вибивали зізнання. Змусили сказати, що претензій не має. Там ­1937-й. Шкода чоловіка — не може поїхати, бо хвора мати".

Зараз ви читаєте новину «Віктор Степаненко розгорнув перед бойовиками український прапор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути