середа, 13 травня 2009 07:49

Віктор Гнатюк упав разом із дельтапланом

Жителя села Грушківці Калинівського району на Вінниччині 48-річного Віктора Гнатюка доправили до районної лікарні після польоту на мотодельтаплані. Чоловік скалічився, впавши із 7-метрової висоти 30 квітня.

— Купив дельтаплан позаторік, ні разу на ньому не падав, — розповідає "ГПУ" Гнатюк. Він інженер-наладник. — Піднявся на 30 метрів від землі. Тут щось двигун відказав.

На борту, крім пілота, був пасажир — односелець Євген Дідик, 35 років. Вирішили політати над полем за Грушківцями. Коли дельтаплан упав, Дідик повалився на пілота.

— Чого той двигун відмовив — не знаю. Буду розбиратися, як вийду з лікарні. Найвище літав ним до 300 метрів, і нічого. Хоча дозволено підніматися на висоту до 6 кілометрів. Отказ мотора — це збіг обставин. Висота була невелика, метрів зо 25–30, рухався апарат по вітру. Могли б плавно сісти, якби лише летіли проти вітру. Головне, що з пасажиром усе нормально, — веде далі Віктор.

Того ж дня Євгена відпустили із місцевої лікарні. Він забив лікоть, порізав стегно, пальця на руці та п"яту. Гнатюка вчора мали оперувати. В нього перелом гомілки й ребра, травма голови і стегна.

Гнатюком зацікавилася Козятинська транспортна прокуратура. Вона з"ясувала, що чоловік не мав ліцензії на мотодельтаплан і дозволу на польоти ним.

— Зараз таке законодавство, що там говорити... Щоб зареєструвати дельтаплан, мого життя не хвате. Парадоксальні закони.

Віктор Гнатюк їздить на заробітки до Росії. Там закінчив курси пілотів. Торік на Івана Купала показав односельцям авіаційне шоу. Злетів і розкидав пелюстки ромашок, троянд і польових квітів.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Гнатюк упав разом із дельтапланом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути