пʼятниця, 10 серпня 2018 00:00

Військові вітатимуться гаслом "Слава Україні"

На День Незалежності України, 24 серпня, центром Києва пройдуть 4,5 тис. військових. Армійці вперше вітатимуться гаслами: "Слава Україні!" та "Героям слава!"

— Буде 250 одиниць військової техніки, — каже міністр оборони 53-річний Степан Полторак. — Під час проходження механізованої колони продемонструємо нові зразки озброєння і техніки, що вже є у війську, і ті, які проходять державне випробування.

Хрещатиком пройдуть 24 парадні розрахунки, що представляють підрозділи Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки. Своїх військових на парад відправлять і 15 країн-партнерів.

Під час параду звучатиме марш українських націоналістів "Зродились ми великої години".

Радянське військове вітання "Здрастуйте, товариші!" та "Бажаємо здоров'я!" пропонують законодавчо змінити на "Слава Україні!" та "Героям слава!"

Президент України Петро Порошенко доручив підготувати зміни до військового статуту.

Популярним вітання "Слава Україні" стало в бійців "Холодноярської республіки" на Черкащині, які боролися проти більшовиків, каже голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, 41 рік:

— Повне вітання "Слава Україні! — Героям слава!" вже було в Організації українських націоналістів 1941-го, а надзвичайно поширеним стало у бійців Української повстанської армії.

З початком війни на Донбасі гасло є основним для швидкої ідентифікації свій – чужий.

Зараз ви читаєте новину «Військові вітатимуться гаслом "Слава Україні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути