субота, 20 жовтня 2007 07:13

Відкрилася виставка про синдром Дауна

У четвер у Києві в Українському домі відкрилася виставка під назвою "Люди як люди, тільки із синдромом Дауна". Експозиція складається з 19 фотографій та плакатів дизайнерів і фотографів.

Цю виставку вже показували у Москві та Челябінську. Нині вона у столиці України. Потім її перевезуть до Харкова.

— В українських пологових будинках не пояснюють майбутнім мамам, що таке синдром Дауна, — розповідає один з організаторів виставки Олександр Шиманський. — Батькам просто пропонують одразу відмовитися від дитини. Хоча є чимало лікарів, які можуть навчити боротися з цією недугою.

На деяких фото з експозиції є діти киян із синдромом Дауна. На одному з плакатів написано, що такий діагноз фіксують у кожного 700-го новонародженого. 65% батьків відмовляються від хворої дитини у пологовому будинку.

— Такі виставки допомагають людям зрозуміти, що діти з синдромом Дауна емоційно не відрізняються від інших, — продовжує Шиманський. — На фотографіях ви бачите щасливі сім"ї.

Виставка триватиме до 23 жовтня.

— Батьки бояться, що дитина із синдромом Дауна вплине на їхній соціальний статус, — каже президент російської асоціації "Даун Синдром" Сергій Колосков. — Хвилюються, що до них почнуть ставитися гірше. Щоб змиритися з хворобою дитини, батькам треба не один місяць.

Зараз ви читаєте новину «Відкрилася виставка про синдром Дауна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути