Ексклюзиви
четвер, 17 січня 2008 07:09

Ветеранам війни безкоштовно роблять ремонт

Із нового року управління праці та соціального захисту проводить безкоштовний ремонт житла інвалідам війни. До цього лагодили лише будинки. Цього року працюватимуть і в квартирах.

Пільгою на безкоштовний позачерговий ремонт можуть скористатися інваліди війни, особи, прирівняні до них, вдови інвалідів війни. Потрібно бути офіційним власником або співвласником житла і звернутися в управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання із заявою. Необхідно подати посвідчення інваліда війни, копію паспорта, копію ідентифікаційного коду.

Заява розглядається протягом місяця. Комісія з семи осіб відвідує помешкання людини, складає акт його обстеження.

— Переважно звертаються з проханням замінити газове обладнання. Цього року два інваліди війни написали заяву на ремонт даху, — каже Сергій Луценко, 39 років, із управління праці та соціального захисту в Полтаві. — Минулого року відремонтували житло 14 інвалідам війни, які живуть у Ленінському районі міста. Витратили близько 30 тисяч.

Чиновник зауважує, що законом передбачений ремонт, а не покращення благоустрою житла. Якщо, приміром, стоїть вітчизняна газова плитка, її замінять на рівноцінну, але не імпортну.

— За законом зробити безкоштовний ремонт інвалід війни може не частіше ніж раз на 10 років. Тому ми не обмежуємося косметичним ремонтом, а детально вивчаємо потреби людини, — пояснює Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Ветеранам війни безкоштовно роблять ремонт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути