четвер, 22 липня 2010 03:15

Вантажівка з травою провалилася під землю

Автор: фото з сайта www.gorod.dp.ua
  Вантажівка ЗІЛ провалилася в яму завглибшки три і завдовжки сім метрів у вівторок уранці. Це сталося на вулиці Фурманова в Дніпропетровську
Вантажівка ЗІЛ провалилася в яму завглибшки три і завдовжки сім метрів у вівторок уранці. Це сталося на вулиці Фурманова в Дніпропетровську

20 липня, у вівторок, приблизно о 8.20 на Фурманова, центральній вулиці Дніпропетровська, провалилася вантажівка ЗІЛ. Коли авто порівнялося з кінцевою зупинкою тролейбуса N10, асфальт під її заднім лівим колесом став просідати. Водій намагався повернути праворуч, але під кузовом почало утворюватися провалля.

— Сначала ушло под землю левое заднее колесо, а затем медленно и весь кузов. В яме много воды, — пише на міському форумі свідок аварії.

Під машиною утворилася яма завдовжки 7 м і завглибшки — 3 м. Водієві "Міськзеленбуду" 60-річному Іванові Микитченку дверцятами затисло ліву ногу. До ЗІЛа підскочили кілька десятків перехожих-чоловіків — вони вхопилися за бампер. Виграли кілька хвилин. Цього вистачило, щоб витягти з кабіни водія.

— Автівку перекосило і дверцята ніяк не відчинялися, — розповідає Володислав Карюк, один із добровільних рятівників. — Прийшлося піддіти їх ломиком.

Карета "швидкої" приїхала за 10 хв. після виклику, кажуть свідки. Хоча обласна лікарня розташована за 20 кроків від провалля. Водія доправили в неї з відкритим переломом лівої гомілки.

— Але спочатку, як ми тільки витягли цього дядька, він ще спробував пострибати на правій, — згадує Володислав. — Та потім різко опустився на землю. А ліва холоша його штанів була вся подерта.

Аварія сталася через прорив у цьому місці водогону, впевнені в управлінні ремонту й експлуатації автошляхів.

Кілька десятків перехожих-чоловіків вхопилися за бампер ЗІЛа

— Це вимивання ґрунту, ймовірно — на трасі зливної каналізації. Але говорити точно  зарано. Потрібен час, щоб усе вивчити, — каже заступник міського голови Володимир Медведчук. Комунальники в цей час зазирають в усі люки навколо місця пригоди.

Пожежні облили 20-тонну вантажівку піною і витягли з ями краном. Приблизно до 11.00 в обох напрямках руху на головній магістралі міста, просп. Карла Маркса, утворилися затори. А тролейбус N10 не курсував до кінця дня: яма була такою великою, що об"їхати її неможливо.

Машина "Міськзеленбуду" везла рулони дерну в Севастопольський парк. Там 24 липня патріарх Російської православної церкви Кирило під час візиту в Дніпропетровськ має покласти квіти до Братської могили учасників оборони Севастополя.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівка з травою провалилася під землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути