Ексклюзиви
вівторок, 18 травня 2010 10:12

"В Україні ніколи не буде 52 мільйони! Їх ніде робити"

Автор: Каменєва Ольга
  Молоді люди везуть на металевих ліжках дівчат Хрещатиком 16 травня. Кажуть, що українець може заробити на ліжко, але не матиме квартири, де його розмістити
Молоді люди везуть на металевих ліжках дівчат Хрещатиком 16 травня. Кажуть, що українець може заробити на ліжко, але не матиме квартири, де його розмістити

"Молоді багато років показують велику смачну дулю. Посадовці виконують обіцянки перед сватами й братами, але не народом. Я все життя знімаю квартиру. Боюся вішати на шию кредитне ярмо. У розвинених країнах іпотечні програми дозволяють без проблем вирішити це питання. Не дивно, що половина українців мріють виїхати за кордон", — каже письменниця Ірена Карпа. Разом із сотнею молодих людей вона провела 16 травня в Києві "Марш безквартирної молоді".

Близько 12.00 хлопці й дівчата йдуть Хрещатиком, б"ючи ложками по металевих кружках. Попереду везуть на металевих ліжках дівчат. Ті тримають у руках "уявну дитину" у вигляді подушки. Показують, що молода людина в Україні може заробити на ліжко, але не матиме квартири, де його розмістити.

— В Україні ніколи не буде 52 мільйони! Їх просто ніде робити, — говорить Євгенія Малих, організатор маршу. — Від влади вимагаємо зменшити вартість іпотечних кредитів. Янукович обіцяв 7 відсотків, Тимошенко — 3, але зараз іпотечний кредит — понад 20 відсотків річних. Нехай депутати згадають свої передвиборні обіцянки.

Мені 27 років. Заробив на 2 метри житла, — говорить Іван Мир"ян. Він кілька років тому переїхав із Хмельницького до столиці. — Усі гроші йдуть на оплату оренди квартири. Щомісяця віддаю три з половиною тисячі гривень. Прийшов, аби прокричати про свою біду. Якщо мовчати, проблема не вирішиться ніколи.

Молодь пройшла від київської мерії повз Верховну Раду до Кабміну. Біля урядової будівлі залишили картонний будиночок.

— Якщо влада не прийме відповідних поправок до бюджету, у вересні влаштуємо масштабнішу акцію, — зазначає Євгенія Малих.

В Україні 1 млн 216 тис. молодих сімей та самотніх молодих громадян офіційно перебувають на квартирному обліку.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні ніколи не буде 52 мільйони! Їх ніде робити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути