Ексклюзиви
пʼятниця, 05 червня 2009 07:35

В українця підтвердили свинячий грип

Свинячий грип у 23-річного Романа Небеснюка з Чернівців підтвердився на 99%.

Про це повідомив 2 червня перший заступник міністра охорони здоров"я та головний санітарний лікар країни Олександр Біловол. Із його слів, походження віруса визначать за два тижні після досліджень у одній з чотирьох міжнародних лабораторій. Романа Небеснюка госпіталізували 29 травня. Він прилетів цього дня до Києва з Нью-Йорка транзитом через Париж. У США працював два роки.

Хлопець перебуває у столичній клінічній лікарні N9 на вул. Ризькій. Там раніше створили спецвідділення для людей, чиї симптоми захворювання схожі на свинячий грип. У лікарні кажуть, Роман почувається нормально, має температуру тіла 36,6°С. Але людей із вулиці до нього не пускають.

У прес-службі Міністерства охорони здоров"я повідомили, що триває медичне спостереження за товаришем захворілого. Він ізольований у бокс тієї ж лікарні. Також ізолювали таксиста, який віз пацієнта та його товариша з аеропорту "Бориспіль", він — удома. Стан здоров"я товариша й таксиста задовільний, скарг на самопочуття нема. Окрім того, медики спостерігають за митниками й прикордонниками, які обслуговували пасажирів рейсу N2652 Париж–Київ, вісім осіб з яких кияни, а 18 — жителі Київської області, та членами їхніх сімей. Стан здоров"я усіх задовільний, скарги відсутні.

Зараз ви читаєте новину «В українця підтвердили свинячий грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути