четвер, 25 вересня 2008 17:16

У Сумах не знищують бродячих собак

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Сумська прокуратура заборонила комунальному підприємству Сумикомунтранс відстрілювати бродячих псів. Місцеві природоохоронці знову домоглися визнання негуманним препарату, який застосовують комунальники.

— Спочатку нам заборонили використовувати дитилін. Кажуть, він курареподібний, тобто від нього собаки вмирають не одразу, а мучаться. Залишки препарату довелося викинути, — розповідає директор Сумикомунтрансу Володимир Чертков, 53 роки. — Перейшли на лістенон. Але прокуратура і його заборонила. Довго шукали заміну. Знайшли в Росії препарат Т-61. Перевірили по списках ветеринарного управління. В Україні використовувати не заборонено, діє швидко. Влітку міськрада виділила понад 100 тисяч гривень на його закупку. А тепер і цей препарат виявився негуманним. Зараз до нас дзвонять люди, вимагають знищити зграї бродячих псів. Але ми нічим не можемо їм допомогти.

Притулку для тварин у Сумах немає. Грошей на його створення і утримання не закладали в бюджет.

За вісім місяців у місті від укусів собак постраждали 578 чоловік.

— 8 вересня ввечері йшов додому через Курський ринок, — згадує 25-річний сумчанин Дмитро. — Біля смітника побачив рудого собаку. Він глянув на мене й завив. Прибігли ще два. Зграя побігла за мною. Один із псів схопив мене за ногу. Ледве одбився. Тепер лікуюся. А додому доводиться ходити через той же ринок. Щоразу боюся, що собаки знову нападуть.

Зараз ви читаєте новину «У Сумах не знищують бродячих собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути