Ексклюзиви
вівторок, 11 серпня 2009 08:40

У Кременчук завезли дешевий цукор

Минулого тижня в супермаркети "Еко" в місті Кременчук на Полтавщині завезли дешевий цукор з аграрного фонду. У кожен магазин відвантажили по 10 т.

— Цукор продають по 4 гривні 5 копійок за кілограм. Щоб більшої цінової надбавки не було, магазини контролюватимуть прокуратура й антимонопольний комітет. Попит на такий цукор  підвищений. Очікуємо підвозу. По місту ціна на нього — від 6,29 гривень, місцями — більше 7 гривень, — коментує Людмила Жорняк, начальник управління торгівлі міськради Кременчука. — Бо літо, консервація.

На Градизькому селищному ринку Глобинського району ціна на цукор становить 6,75–7,00 грн.

У четвер, 6 серпня, в супермаркеті "Фуршет" у Миргороді напис "Акція". Цукор зважують на двох електронних вагах. Кілограм з аграрного фонду продають по 3,82 грн. Покупцеві важать не більше 5 кг. Люди перемовляються в чергах, що на місцевому ринку кілограм продають по 6,50 грн.

Біля кас суперечка. Там кілограм цукру пробивають дорожче — по 3,99 грн.

– У залі одна ціна, біля каси інша. Чого знущаєтеся з людей? — обурюється 37-річна Валентина і просить викликати керівництво. Через 3 хв. підходить чоловік, не називається. Пояснює, що магазин до обіду продавав кілограм по 3.82. О 15.40 надійшла вказівка підняти ціну до 3.99. На чеку Валентини пробито час покупки — 15.14.

Супермаркет "Сільпо" в Миргороді продає неакційні фасовані 900-грамові пакети цукру по 6,27 грн. Мішок цукру на ринку купують по 325 грн.

— Я все заморажую. Усі фрукти й овочі, — каже жителька Гадяча 25-річна Інна Семиренко. — Клубніку, малину, смородину, порічки, сливи, абрикоси та персики. Потім варю компоти, киселі, додаю в чай. Пироги дуже смачні з розмороженими ягодами виходять. Усе свіже. А головне, не витрачаю цукор, який зараз дуже дорогий.

Семиренко каже, що перед замороженням ретельно миє фрукти та овочі. Розкладає їх в один шар у коробки з-під цукерок. Потім зсипає замороженими в пакети. Пакет щільно закриває, аби не було доступу повітря. Якщо одразу скласти ягоди в пакет, то вони злипнуться і заморозяться із шматочками льоду. Після розмороження буде зайва вода, а фрукти матимуть водянистий смак.

У Гадячі цукор коштує від 7 до 7,80 грн. Люди купують продукт неохоче. Кажуть, виграли ті, хто купував цукор мішками навесні. Нині його мішками не беруть.

Зараз ви читаєте новину «У Кременчук завезли дешевий цукор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути