четвер, 20 листопада 2008 19:57

У Києві знесуть пам"ятник Косіору

До 22 листопада міська влада столиці обіцяє демонтувати пам"ятник Станіславу Косіору. Він розташований у сквері на вулиці, названій на честь більшовика Артема, в центрі.

Учора зранку біля погруддя радянському діячеві жодних робіт не вели. На постаменті зблизька можна розгледіти напис "КАТ", нещодавно затертий комунальниками. Підборіддя Косіора обліплене засохлою яєчною шкаралупою.

— Та Косіора щороку обмальовують — як не червоною фарбою, то написи зроблять. Зараз, до Голодомору, знову щось вигадають. Але ж бувають такі люди, які й гвоздики йому носять.  Кияни проти, аби він тут стояв. Три дні тому ми стирали "ката", а перехожі кажуть: "знайшли, біля кого прибирати", — розповідає "ГПУ" Ніна Вербицька, 50 років, робітниця Шевченківського районного підприємства з озеленення.

Про демонтаж пам"ятника в столиці говорили давно, але цього року мер підписав розпорядження. Були наміри поставити на місці Косіора пам"ятник В"ячеславу Чорноволу, але з цим, кажуть, не погодилася родина.

Станіслав Косіор — більшовицький партійний і радянський діяч. Десять років був першим секретарем ЦК КП(б)У, є одним із організаторів Голодомору 1932–1933 рр. в Україні. Розстріляний у 1939-му.

Зараз ви читаєте новину «У Києві знесуть пам"ятник Косіору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути