пʼятниця, 15 жовтня 2010 05:58

Уряд втратив двох віце-прем'єрів

Президент Віктор Янукович звільнив віце-прем'єра з силових питань Володимира Сівковича та з питань агропромислового комплексу Віктора Слауту. Відповідні укази розміcтили на сайті глави держави у середу о 18.45. За новою Конституцією, в Кабміні може бути лише три віце-прем'єри та перший віце-прем'єр. Донедавна їх було шестеро.

Сівковича Янукович призначив заступником секретаря Ради нацбезпеки й оборони, а Слауту — своїм радником.

— Тут немає жодної сенсації. Тиждень не було рішення, кого звільняти. Це пов'язано з тим, що кожна з конкуруючих груп боролася за свою людину, — коментує директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Володимир Фесенко, 51 рік. — Звільнення людини з уряду — це плювок у когось із оточення президента. Коли звільняли Володимира Семиноженка — це був плювок в очі Азарову. Але ж нічого. Він на посаді й публічно не каже про свою образу на президента.

Володимир Фесенко зазначає, претензії були до кожного з віце-прем'єрів. У даному випадку виходили не з того, щоб якось утримувати баланс у Кабміні. Посади Сівковича і Слаути були штучними. Керівники силових структур, які є політичними важковаговиками, мають прямий вихід на президента. В цьому сенсі посада Сівковича була, як п'яте колесо у возі. Він нічого не вирішував і ні на що не впливав.

— Коли вибирали між віце-прем'єром із регіонального розвитку Віктором Тихоновим та Слаутою, взяли до уваги політичні чинники, — додає експерт. — Тихонов представляє у Партії регіонів достатньо впливову луганську групу. Можливо, свою роль зіграли особисті фактори. У Слаути було помітне дублювання функцій посад. Адже є відповідне профільне міністерство — з аграрної політики. Тому не дуже функціонально тримати двох керівників галузі.

Зараз ви читаєте новину «Уряд втратив двох віце-прем'єрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути