вівторок, 16 грудня 2008 17:31

Юнак інсценував своє викрадення

Цілий день спецпідрозділи івано-франківської міліції розшукували 16-річного юнака із райцентру Косів. Хлопець інсценував своє викрадення і просив у батьків викуп — $8 тис.

Ідею юнака, як збагатитися, підтримали двоє його друзів. Разом добре продумали план. 11 грудня хлопець не прийшов додому спати, а зранку наступного дня на мобільний його матері зателефонував колега сина й сказав, що його викрали.

Дзвінок був анонімний, хлопці скористалися системою приховування номеру.

Доки "викрадач" вимагав телефоном у матері гроші, син у той час намагався вдати біля слухавки, що переживає страшні тортури. Він горлав у трубку, плакав. Жінка злякалася, що сина вб"ють, одразу звернулася до міліції.

— У нас у Косові такого ще не було. Ми негайно вжили заходів. Викликали спецпідрозділ "Сокіл", залучили власних сім загонів бійців. Усі сили направили на місце, де жінка мала залишити викуп за дитину — до підніжжя пам"ятника в одному із ближніх до Косова сіл, — розповідає "ГПУ" Віктор Заплітний, 40 років, начальник Косівського райвідділу міліції.

Прибувши на місце, міліція перевірила всі сільські розважальні заклади. Коли зайшли в одне із кафе, побачили, що розшукуваний "заручник" п"є пиво разом із "викрадачами".

Товариші не розраховували на такий фінал. Вони вже думали над тим, як ділитимуть гроші. $4 тис. мав забрати організатор, по $2 тис. перепало б його друзям.

Прокуратура не порушувала проти хлопців кримінальної справи. Кажуть, про це міліцію попросили батьки підлітка, який усе організував. Але відомо точно, що батьки юнака будуть оштрафовані.

Як вдалося дізнатися "ГПУ", школяр інсценував власне викрадення, аби дістати гроші на купівлю авто. Батько купувати машину синові не хотів. Мати й батько школяра - колишні заробітчани, працювали за кордоном. У місті кажуть, родина заможна.

Зараз ви читаєте новину «Юнак інсценував своє викрадення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути