Ексклюзиви
середа, 26 березня 2008 07:05

Українських моряків не сподіваються дістати живими

Ще 22 водолазів направив Китай на пошуки 18 українських моряків до берегів Гонконгу. Минулої суботи по обіді там затонуло українське судно "Нафтогаз-67". Загалом задіяли 44 рятувальників. Вони зізнаються, що шанси знайти когось живим дедалі зменшуються.

– Аварія сталася в суботу, а кисню морякам під водою вистачило б на 12 годин, – кажуть у службі морського порятунку провінції Гуанчжоу.

"Нафтогаз-67" лежить перевернутий на глибині 37 м. Аби судно не заглибилося в мул, його підв"язали тросами. У внутрішні відсіки водолази потрапити не можуть. Їм заважає темрява та сильна течія. Підводники простукували корпус судна, але сигналів у відповідь не почули.

Через темряву під водою корабель неможливо перетягнути на мілководдя. Тому в п"ятницю на місце аварії має прибути найбільший в Азії плавучий кран, який допоможе підняти судно.

У Чорноморську в Криму створили штаб, де родичі зниклих безвісти моряків можуть отримати інформацію. Працівниця штабу Маргарита Олександрівна розповідає, що в понеділок до них звернулося близько 20 людей. Іноді приходять і в інші дні, але частіше телефонують.

— Невідоме — це найгірше, що може бути, — каже жінка.

Шістьох врятованих українців розмістили в готелі, забезпечили їжею, одягом, дали  зателефонувати родичам в Україну. Моряків урятувало те, що під час зіткнення з китайським суховантажем "Яохай" вони були на палубі і встигли надягти рятувальні жилети.

"Чорноморнафтогаз", якому належав "Нафтогаз-67", звинувачує китайське судно. Начебто воно не пропустило українців. Компенсації від Китаю вимагатимуть, у разі якщо китайців визнають винними в аварії.

Зіткнення обох суден сталося в Гонконзькій протоці Південно-Китайського моря. На "Нафтогазі-67" перебували 24 українці та один китаєць. Його разом із шістьма нашими моряками врятували.

Зараз ви читаєте новину «Українських моряків не сподіваються дістати живими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути